Aquest cap de setmana em vaig agenciar el llibre "Recetas de Fiesta", de Webos Fritos. Tenia moltes ganes de fullejar-lo, i la veritat és que no m'ha decebut! Hi ha un munt d'idees dolces i salades, per quedar bé en un àpat especial, sobretot, de cares a Nadal! I jo, encara que odio que tothom s'avanci tant a les Festes, i ja comencin a parlar de Nadal, no em vaig poder estar de preparar una de les receptes que proposa, per les postres del passat diumenge: els coquitos!!! Quina cosa més boníssima...per Nadal i qualsevol dia de l'any. Jo vaig fer la versió del llibre, i una altra d'enxocolatada, perquè, a casa, si hi ha xocolata, millor que millor. Ambdues delicioses...o sigui que val més que en prepareu uns quants de cada!!!
INGREDIENTS (Per unes 24 unitats)
Per la crema
200 grams de llet
50 grams de sucre blanc
1 ou
20 grams de maicena
1 culleradeta de pasta de vainilla bourbon
Pels coquitos
la crema anterior
100 grams de sucre blanc
200 grams de coco ratllat
1 ou
25 grams de mel
Pels enxocolatats
xocolata negra de cobertura
una mica de mantega
sprinkles de colors
Aquest és el llibre culpable de la recepta...molt recomanable! |
PREPARACIÓ
Posem tots els ingredients de la crema dins un caçó, a foc lent, i remeneu i remeneu.
Quan la barreja s'espesseeixi, retireu del foc i deixeu temperar en un bol.
Afegiu a la crema el coco i el sucre...
...l'ou...
...i la vainilla i la mel.
Remeneu tot bé, amb l'ajuda d'una espàtula, fins obtenir una massa homogènia.
Col.loqueu la massa dins una mànega pastissera amb boca arrissada.
Doneu forma als coquitos, damunt una safata de forn folrada.
Enforneu, a 170-180 graus, opció rebosteria (escalfor a dalt, baix i ventilador), durant uns 15 minuts, o fins que estiguin ben daurats per fora. Jo els he deixat daurar una mica més que la mostra del llibre, perquè m'agraden més així, i de dins estaven hipermegatendres i melosos!!!
Si els voleu engalanar amb xocolata, foneu al microones una tassa de xocolata negra de cobertura, juntament amb un trosset de mantega.
Suqueu els coquitos en aquesta xocolata, i deixeu endurir damunt una reixa. Abans que la xocolata es prengui, decoreu amb sprinkles de colors.
Que vagi de gust!
En tu casa nunca falta un buen postre casero, ¡me das una envidia!!
ResponEliminaPetons
Blanca de JUEGO DE SABORES
fabulosos para chuparse los dedos
ResponEliminaQuina bona pinta, no hagués dit mai que la base és una crema. Me'ls apunto que m'encanten!!
ResponEliminaNoia, has estat ràpida i veloç! A mi també m'ha agradat moltíssim!
ResponEliminaPetons,
Olga
Ostres! jo en faig perquè tinc una filla que li encanten, però aquesta versió amb crema no la coneixia... han de quedar molt bons!! els hi faré!
ResponEliminaQue delicia, te quedaron perfectos y seguro que muy ricos.Bssss y buenas noches amiga.
ResponEliminaQuè bo, si que estem conectades, hahaha!! m'encanten els teus coquitos, i jo sóc com els de casa teva, amb xocolata millor!! hauré de provar la teva versió "arrissada", queden molt cuquis. Un petonàs!
ResponElimina