dimecres, 25 de novembre del 2015

GALETES MARIA DE TORRÓ...TOT PREPARANT EL NADAL!

La meva darrera adquisició bibliogràcia, "Recetas de Fiesta" de Webos Fritos, ha resultat ser un tresor! Ja vaig fer els coquitos, que van volar, i avui, per un esmorzar de feina de demà d'en Marc, l'home de la casa, he preparat les que en el llibre surten etiquetades com a galetes d'hivern. Per ser més descriptiva, són galetes de torró, a les que jo he decidit, per tal d'estrenar un segell xulíssim que vaig comprar en la meva darrera visita a la botiga Gadgets&Cuina de Bcna, preparar en format galeta maria. Resultat: unes galetes tradicionals boníssimes i un xic innovadores pel que fa al sabor...en fi...una delícia! A veure què us semblen!



INGREDIENTS (Per unes 30 galetes)
100 grams de mantega
65 grams de sucre blanc
1 ou
250 grams de farina de blat
200 grams de torró del tou (una barra petita)

PREPARACIÓ
Batem la mantega, amb l'accessori globus de la KA, mentre hi anem afegint, poc a poc, el sucre.



Sense deixar de batre hi incorporem l'ou.


Un cop tots els ingredients integrats, hi comencem a afegir la farina.


De seguida veureu que la massa s'espesseeix, i heu de canviar a l'accessori pala per poder continuar barrejant.


Trossegeu el torró, i també l'aboqueu, i continueu barrejant.




Les últimes amassades les feu a mà, damunt un paper de forn lleugerament empolsinat de farina.


Estireu la massa entre dos papers de forn, fins a aconseguir una placa d'uns 0,5 cm de gruix, i la disposeu una estona a la nevera, perquè endureixi una mica.


Mentrestant, prepareu el segell de galetes...sobretot, el secret per un bon funcionament dels segells de galetes, és enfarinar-los abans de fer servir, i després de cada dos o tres estampacions, espolsant la farina sobrant per tal que no quedin grumolls damunt la galeta.


En aquest cas, vaig triar el de Home Made...amb una sanefa que em recorda moltíssim la de les galetes maria...d'aquí el nom de la recepta!


Traiem la placa de la nevera, estampem les galetes, i tallem amb l'ajuda d'un tallador rodó.




Dipositem damunt una safata folrada, i tornem a posar a la nevera uns 20 minuts més. Així aconseguirem que, en enfornar-les, no perdin la forma!


Enfornem a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 12 minuts, o fins que veieu que estan daurades. Ja veureu que, si aconseguiu fer-les primetes, la presència és molt semblant a la de les galetes maria de tota la vida.


I ja només queda deixar refredar uns minuts damunt una reixa...


Si quan ha passat l'estona, aconseguiu que damunt la reixa en quedi alguna, podeu guardar-les en una caixa metàl.lica, i tindreu esmorzar o berenar per uns dies!!! Pocs, segur, perquè estan delicioses!


Que vagi de gust!

5 comentaris:

  1. Ostres Monica tot i que soc al.lergica als fruits secs els faré per la feina i per casa!!!!hauré de comprar el llibre!!!!!

    ResponElimina
  2. Que buena pinta que tienen te quedaron como compradas de perfectas.Bssss

    ResponElimina
  3. Uaau això si que ha de ser tota una delicia... Quina gana!!

    ResponElimina
  4. Quina preciositat de galetes......i molt bones! El llibre és una passada, m'agrada moltíssim!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  5. Tinc un segell similar per estrenar des de fa potser dos anys... no dono a l'abast! quin ritme portes, un petó!

    ResponElimina