dilluns, 29 de febrer del 2016

TARONJA CONFITADA I ENXOCOLATADA!!!

In extremis, com sempre, participo, amb aquesta recepta, en el repte de febrer 2016 de Cocineros del Mundo, en el seu apartat dolç!!! Un repte en el que he triat com a ingredient fonamental la taronja, per honorar al patrocinador de l'esdeveniment: naranjasLU.es. Segons explica la Victoria a les bases del repte, les tres millors receptes podran gaudir d'un lot de taronges, i a casa ens aniria molt i molt bé ja que en som menjadors quasi compulsius!!! En fi, a veure que us semblen aquestes dolçaines, ideals pel cafè, o per mitja tarda, o per matar el cuquet a qualsevol hora, que he preparat amb molta il.lusió!!! Ah...i m'oblidava...dir-vos que les he preparat seguint els consells de la companya i amiga blocaire Blanca, del fantàstic bloc Juego de Sabores, que en va preparar fa poc, i explicava els trucs per versionar la seva pròpia recepta!!!




INGREDIENTS (per unes 15-18 rodanxes)
3 taronges
275 ml d'aigua
400 grams de sucre
gotes de xocolata de cobertura per desfer
sprinkles d'estrelletes grocs i taronges

PREPARACIÓ
Triem unes taronges ben maques i les ben rentem.


Les tallem a rodanxes, tampoc massa fines no sigui que, un cop confitades, se'ns trenquin.


En una cassola posem l'aigua i el sucre.


Quan aquesta barreja arrenqui el bull, hi col.loquem les rodanxes de taronga, ben repartides, per tal que quedin cobertes de líquid.


Quan l'aigua torni a arrencar el bull, baixem el foc (jo ho he posat a 6), i deixem coure aproximadament una hora i mitja.


Passat el temps han de tenir més o menys aquest aspecte. Així ja les podríeu fer servir o fer-ne conservar en el propi almívar, però jo he decidit continuar el procés (això sí, guardant l'almívar per banyar un pastís o per donar gust a taronja a qualsevol altra recepta).


He escorregut bé les rodanxes i les he col.locat damunt una safata folrada de paper de forn.


I les he enfornat, a 150 graus, opció rebosteria (escalfor a dalt, a baix i ventilador), durant uns 15 minuts, o fins que es comencin a daurar un xiquet.


Llavors les he tret del foc i les he deixat refredar completament damunt un paper net.


Un cop ben freda, he desfet la xocolata de cobertura (amb compte es pot fer molt bé en el microones).



I he sucat les rodanxes de taronja a la xocolata fosa...


...per, tot seguit, tornar-les a dipositar damunt un paper vegetal, i, a correcuita, abans que la xocolata prengués, decorar-les amb uns sprinkles d'estrella de color groc i taronja, que hi queden molt i molt bé.


Només us quedarà deixar que la xocolata prengui...


...i a menjar! Que de coses tan bones com aquesta poques n'hi ha!


Que vagi de gust!

6 comentaris:

  1. Hauries d'haver avisat que són addictives aquestes taronges. Recordaré tota la vida la primera vegada que les vaig menjar...vaig pensar que era la cosa més bona que havia provat a la meva vida...i encara ho continuo pensant! No hi ha millor combinació de gustos que la taronja confitada i la xocolata! Me l'apunto!!

    ResponElimina
  2. Hauries d'haver avisat que són addictives aquestes taronges. Recordaré tota la vida la primera vegada que les vaig menjar...vaig pensar que era la cosa més bona que havia provat a la meva vida...i encara ho continuo pensant! No hi ha millor combinació de gustos que la taronja confitada i la xocolata! Me l'apunto!!

    ResponElimina
  3. Solo con que des a probar al jurado una de estas naranjas y el premio será tuyo.Muchas gracias por mencionar nuestra receta.
    Suerte y a ganar
    Besos
    Blanca de
    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  4. mmm de vici total!! És d'aquelles receptes que porten feina, però val la pena el resultat. Impossible deixar de menjar-ne!!!

    ResponElimina
  5. És de les poques fruites confitades que m'agraden! i combinada amb la xocolata millor encara. Un petonàs!

    ResponElimina
  6. Ooohhhhh que bones són. Jo no faig el pas pel forn. La propera vegada el faré ja que coent-les em costa bastant trobar el punt del confitat k agradi. Segur k així és més fàcil trobar-lo
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina