Temps de Quaresma, temps de bunyols!!! En aquest bloc hi trobareu moltes receptes de bunyols perquè són un dolç tradicional que, a casa, té fervents admiradors!!! Per exemple de bunyols de l'Empordà, bunyols de carbassa, de vent farcits de llimona, o també de vent farcits de crema i de xocolata...un pecat dels més capitals. Avui n'hem tornat a preparar de vent, però he fet una petita variació en la recepta, fruit de consultar aquí i allà, i crec que, el resultat ha sigut també molt positiu. Per si us pregunteu què he canviat, doncs us explicaré que, a part d'una mica les proporcions, he fet servir aigua en comptes de llet per preparar-ne la massa, cosa que els fa fet una mica més lleugers i els deixa un toc més humit a l'interior! En fi, com que totes les versions són delicioses, jo de vosaltres en preparava una mica de cada, i així decidiu quins són els vostres preferits!
500 ml d'aigua
200 grams de mantega
8 grams de sal
8 grams de sucre
250 grams de farina
8 ous
oli de girasol per fregir
més sucre per arrebossar
crema pastissera per farcir (recepta, per exemple, aquí)
PREPARACIÓ
Posem l'aigua al foc, amb la mantega tallada a trossets, el sucre i la sal.
Mentre la mantega es desfà, tamisem la farina.
Un cop desfeta la mantega, i just quan la barreja arrenqui el bull, abocar-hi, de cop, tota la farina tamisada.
Remenem bé fins que la farina estigui ben integrada, i la massa es desenganxi de les parets del caçó.
Llavors traiem del foc i anem afegint els ous un a un, tot remenant. Semblarà que la massa se us separi, però si remeneu bé, ràpidament torna a unir-se.
Després dels vuit ous, us ha de quedar una massa més o menys així. Deixeu refredar una mica, i comenceu amb els bunyols!
Formeu boletes amb l'ajuda de dues culleres i aneu posant-les a fregir en una paella amb l'oli de girasol calent (que no roent).
Veureu que, quan es comencin a fer d'un costat, ells mateixos es donaran la volta!
Quan estiguin ben dauradets, traieu del foc i deixeu escórrer damunt un paper absorvent de cuina.
Bo i calets, encara, arrebosseu generosament amb sucre!
I ja estan a punt per menjar!!!
Això si, si els voleu donar un toc especial, prepareu crema, poseu-la en una mànega amb boca punxeguda, i farciu els bunyols, fent un foradet per un costat (jo, en aquest cas, ho he fet quan ja estaven bo i arrebossats de sucre, i deixant que es vegi una mica la crema). Si sols són bons, farcits ja són pecat i dels capitals!
Para mí de crema sin lugar a dudas ¡menuda pinta!!
ResponEliminaBesos
Blanca de JUEGO DE SABORES
Ui quina cosa més bona!! M'encanten els bunyols de vent farcits de crema, però estic en plena operació dieta així que m'hauré de conformar amb veure'ls deliciosos a la pantalla de l'ordinador! Felicitats!
ResponEliminaNo m'ho puc ni imaginar! Estic esperant una trobada familiar (que, ara per ara, tardarà dies en arribar....) per fer bunyols. Amb crema...irresistibles!
ResponEliminaPetonets i bona setmana!
Olga
Això és un pecat dels més grossos!!!!
ResponEliminaQue bons
Ptnts i bon profit!
Glòria
Visca els bunyols! M'agraden en totes les versions, de vent, farcits de crema, d'empordà...
ResponEliminaLa teva variació amb aigua em falta, ho provaré un dia d'aquests, a veure què tal.
Això és un pecat dels més grossos!!!!
ResponEliminaQue bons
Ptnts i bon profit!
Glòria