dimarts, 25 d’octubre del 2016

AVUI ANEM A TERRES GALLEGUES PER TASTAR LA BICA, UN PA DE PESSIC CELESTIAL!

Segons he llegit, la bica és un dolç típic gallec, que es pot trobar tot l'any però, sobretot, per Carnestoltes. Es veu que, segons la zona, la recepta varia una mica, però si surten la meitat de bones que aquesta, ja us puc assegurar que han de ser totes espectaculars. És un pas de pessic hipermegaesponjós, tendre i suau, i amb un gust dolcet molt peculiar! Ha sigut el berenar d'avui a casa, i, segons en Marc, estava boníssim! Per més referències, no deixeu de preparar-lo!


INGREDIENTS (per un motlle quadrat, d'uns 24x24)
180 grams de clara d'ou
1 culleradeta de crémor tàrtar
320 grams de sucre
220 grams de farina
200 ml de nata per muntar
sucre llustre per empolsinar

PREPARACIÓ
Batem les clares amb el crémor tàrtar.


Quan estiguin mig muntades, i anem afegint el sucre, poc a poc, sense deixar de batre.


Cal que us quedi una merenga ferma.


Llavors, amb l'ajuda d'una espàtula o cullera, i moviments de baix a dalt, incorporeu la farina, prèviament tamisada.



I per acabar, la nata muntada.


Al final ha de quedar una massa molt lleugera, més o menys així.


Folreu el motlle amb paper de forn, i ruixeu-lo d'spray antiadherent.


Aboqueu-hi la massa, i aplaneu la superfície.


Enforneu a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant 30 minuts. Un cop cuit, traieu del foc i deixeu refredar.



Llavors només queda empolsinar amb sucre llustre, tallar i degustar!



Que vagi de gust!

1 comentari:

  1. La bica és....deliciosa! M'agrada moooolt! Fer-la amb la KA és un petit gran plaer....
    Petonets, Mònica!
    Olga

    ResponElimina