diumenge, 25 de desembre del 2016

I PER NADAL...TORRÓ DE XOCOLATA I RATAFIA...AIXÒ SI QUE SÓN UNES POSTRES FESTIVES!!!

Fer ratafia casolana és una cosa que tinc pendent. Però fa uns dies vaig aconseguir una ampolla de ratafia elaborada per en Luiggi, l'horticultor més original i simpàtic de Girona (no podeu deixar de tastar les seves escaroles!!!). Així que aquest Nadal gaudirem -en realitat ja en vam començar a gaudir ahir- d'un torró de xocolata i ratafia espectacular!!! No sé com sortirà aquesta entrada perquè la faig mentre tinc al foc l'escudella, al forn la carbassa, els llagostins a mig descongelar, i els torrons a punt per cremar...però no podia deixar passar tan assenyalada diada sense deixar-vos aquesta recepta que, sobretot a en Marc, aqui li agrada molt la ratafia, ha entusiasmat!


INGREDIENTS (per a 3 o 4 barres....depèn de la mida)
900 grams de xocolata negra de cobertura (jo he fet servir Simón Coll 44% cacau)
100 grams de xocolata blanca de cobertura
2 nous de llard
200 tassa d'avellanes de Brunyola
1 tassa generosa de panses de corint
1/2 gotet de ratafia
cacau pur per empolsinar

PREPARACIÓ
Posem tota la xocolata (a trossets si és de teula) en un recipient al bany maria, per tal que es desfaci.


Un cop desfeta, hi afegim el llard.


Quan el llard estigui completament fos, hi afegim la ratafia. Hem d'anar en compte, i remenar suaument perquè pot semblar que la xocolata es talli, però l'he de deixar al bany maria i continuar remenant, per tal que es torni altre cop cremosa.

Aquesta és la famosa ratafia d'en Luiggi!!!


Per acabar, tingueu preparat els fruits secs i els incorporeu.


Poseu la barreja en motlles d'alumini, i deixeu refredar i endurir, a temperatura ambient, però fresca, durant unes hores.


A l'hora de servir, desemmotlleu, empolsineu generosament amb cacau i desgusteu!!! L'únic inconvenient és que costa una mica de tallar a trossos uniformes, però amb una mica de paciència, i un ganivet una mica escalfat, tot és possible!



  Que vagi de gust! I Bon Nadal!!!!

4 comentaris:

  1. Mmmm, aquesta combinació de ratafia amb xocolata sembla molt interessant, l'haurem de provar.... Bones festes, família! Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Amb aquests ingredients i aquest bon aspecte, jo no dubto que ha de ser un torró d'allò més deliciós!! espero que hàgiu passat un bon inici de festes i les que quedin es presentin igual de bé, un petonàs a tota la família!!

    ResponElimina
  3. Un torró de luxe! De ben segur que has triomfat i amb ell heu tingut unes bones festes!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  4. Ostres Mònica, m'has donat una idea amb la ratafia. No n'he fet mai i ha de ser boníssim. T'ha quedat de luxe.
    Petons

    ResponElimina