Tota la setmana he anat amunt i avall, dormint en hotels i menjant de qualsevol manera, així que avui, arribat el dia de l'esperat descans, el que més em venia de gust és estar per casa i cuinar! Com que la Magdalena, la mare de la meva millor amiga, em va portar l'altre dia unes albergínies fantàstiques, la recepta escollida ha vingut donada: albergínies farcides...l'afegitó de, a la meva manera, és perquè he anat improvisant amb els ingredients que tenia a mà..i la veritat és que hi ha hagut unanimitat en que han quedat bones, bones!
INGREDIENTS (per a 4 persones)
4 albergínies ben formoses
2 cebes
200 ml de nata fresca
200 grams de tomàquet fregit
400 grams de carn picada (la meva meitat vedella i meitat porc)
OOVE, sal i pebre negre
formatge parmesà en pols, panko i pimentó de la Vera
PREPARACIÓ
Renteu bé les albergínies, els hi traieu la cua, les partiu per la meitat, i amb l'ajuda d'un ganivet, les buideu, guardant la polpa obtinguda del buidatge.
Col.loqueu les albergínies en una safata i enforneu a 180 graus, durant uns 10 minuts, per estovar-les una miqueta.
Un cop feta aquesta primera qüestió, traeieu el forn i reserveu.
Tot seguit, prepareu un sofregit amb la polpa de les albergínies i la ceba.
Hi afegiu la carn, condimenteu amb sal i pebre negre, i ho deixeu al foc fins que estigui ben cuita.
Per acabar, hi afegiu el tomàquet fregit i la nata, i rectifiqueu de sal.
Deixeu coure uns 8 o 10 minuts més, i llavors aparteu del foc i deixeu refredar una mica.
Mentrestant, prepareu una barreja feta de meitat formatge parmesà en pols i meitat panko (el pa ratllat japonès) i condimenteu al gust amb pimentó de la Vera.
Farciu les albergínies amb el sofregit de carn, cobriu amb la barreja de formatge i panko, i ruixeu amb un bon raig d'OOVE.
Enforneu a 180 graus, durant uns 15-20 minuts, i llavors gratineu una mica, fins que quedin ben daurades.
I a servir!
Gustoses és poc! Que vagi de gust!
ummmmmmmmmmmm per lleparse els dits
ResponElimina