diumenge, 29 d’abril del 2018

PANETS DE XOCOLATA

Una tarda de diumenge ennuvolada, ideal per obrir el forn i preparar aquests panets de xocolata...un dolç amb molt poc sucre que agradarà fins i tot als menys xocolaters de la família!


INGREDIENTS
550 grams de farina de blat eco
50 grams de cacau en pols
50 grams de sucre llustre
350 ml d'aigua tèbia
25 ml de llet
7 grams de llevat sec
un bon grapat d'escames de xocolata
una mica de mantega per pintar
perles de sucre per decorar

PREPARACIÓ
En el bol de la KA posem la farina, el sucre, el cacau i el llevat sec.


Ja sé que ho sabeu, però, per si de cas, el llevat sec no és ni el fresc que trobeu a les neveres del super, ni el Royal, és aquest llevat de color daurat, i de textura granulada.


Hi afegim l'aigua i la llet tèbies, i barregem amb l'accessori ganxo, el just per aconseguir una massa homogènia, que no enganxi massa.


Col.loquem la massa en un bol lleugerament enfarinat, la tapem, i la deixem llevar, en un lloc càlid, fins que dupliqui el volum.


Un cop llevada, la dipositem damunt una superfície també una mica enfarinada, i la treballem una mica per desgasificar-la.



En treballar-la, afegim les escames de xocolata, tot embolcallant-les amb la pròpia massa, per tal que quedin a l'interior de la massa.


Formem una mena de barra, i la dividim en nou trossos més o menys iguals.


Formem una bola amb cada trosset i les anem dipositant damunt un motlle rodó, que prèviament haurem ruixat amb spray antiadherent.



Tornem a tapar i a deixar llevar una altra vegada, fins que els panets dupliquin el seu volum.


Els pintem amb mantega fosa, i els empolsinem amb perles de sucre.




Enfornem a 190 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant aproximadament uns 20-25 minuts.


I, un cop cuits, desenforneu i deixeu refredar damunt una reixa...I a degustar...això si no ha desaparegut abans!


Que vagi de gust!

1 comentari: