dilluns, 3 de setembre del 2018

MELMELADA DE FIGUES...SENZILLA DE PREPARAR I DELICIOSA A L'HORA DE MENJAR!

 La melmelada de figues és molt senzilla de preparar, i, segons els de casa, de les més delicioses a l'hora de menjar, sobretot acompanyada d'un bon formatge. Com que és temps de figues, aquí teniu la recepta, per si torneu de mercat caregats amb aquesta fruita tan dolça i sucosa. Només dir-vos que, a casa, com que tampoc no n'hem fet gaire, la consumirem ràpidament, i per tant, no he fet el procés de "conserva", però si el voleu fer, podeu trobar el pas a pas clickant aquí.


INGREDIENTS
Figues, sucre i suc de llimona. La proporció sempre és aproximadament el doble de fruita que de sucre, i el suc de mitja llimona grossa cada 800-1000 grams de fruita.

PREPARACIÓ
Trieu unes figues ben dolcetes i no gaire verdes.


Les peleu i les dipositeu en una cassola. Hi ha qui les fa amb pela, però jo trobo que queda molt més fina d'aquesta manera, i el procés no és gens complicat.


Afegiu el sucre (jo, en aquest cas, he fet servir un sucre "blond", no refinat del tot, però amb sucre blanc també val. Com que he fet uns 900 grams de figues (ja netejades i posades a la cassola), he afegit uns 400 grams de sucre, com us dèia, aproximadament la meitat de sucre que de fruita.


Afegiu el suc de mitja llimona, remeneu i deixeu macerar una estona.


Llavors poseu al foc, no gaire alt, i aneu remenant.


Pel que fa l'estona que ha d'estar al foc, pot variar una mica. Es tracta de deixar-la fins que la fruita s'hagi trossejat i hagi espesseït. També veureu que canvia una mica de color. En el meu cas ha tardat uns 40 minuts. Si us agrada una mica més espessa, deixeu coure una mica més.


I ja només us queda, bé fer el procés de conserva del que us parlava (i que podeu trobar clickant aquí) per poder gaudir-ne tot l'any, bé deixar-la refredar i degustar-la! Nosaltres vam optar pel plaer immediat, i ahir ja vam estrenar-la per sopar, acompanyada d'un deliciós formatge Saint-Felicién!



Que vagi de gust!

1 comentari: