De bunyols de carbassa, típics de València, ja en tenia uns penjats al blog (podeu veure la recepta clickant aquí). Però l'altre dia vaig trobar una nova recepta, amb només 3 ingredients, que ha resultat ser un descobriment! La veritat és que tenir un pot amb puré de carbassa torrada a la nevera, és un reclam constant per posar-se a cuinar!
INGREDIENTS (per uns 30 bunyols)
500 grams de puré de carbassa torrada
250 grams de farina de blat
35 grams de llevat fresc
4 o 5 cullerades d'aigua
sucre per arrebossar
PREPARACIÓ
Posem en un bol 500 grams de puré de carbassa torrada (com vaig explicar ahir, jo les torro al forn, senceres, i després les pelo i els hi trec les llavors i de la polpa en faig un puré que tinc com a base de moltes receptes dolces i salades).
Desfem el llevat fresc amb la miqueta d'aigua.
Aboquem el llevat dissolt i la farina a la massa i remenem.
Normalment es posa la meitat de farina que de puré. Ha de quedar una textura més o menys així. Si veieu que us queda massa líquid, perquè el puré era molt aigualit, afegiu una mica més de farina.
Tapeu i deixeu llevar en un lloc càlid fins que dobli el volum.
Un cop llevat, en fem boletes amb l'ajuda de dues culleres, i les fregim en abundant oli de girasol.
Quan estiguin daurats per tots dos costats, els traieu del foc i els deixeu escórrer sobre paper de cuina.
I abans que es refredin del tot, ensucreu bé.
Que vagi de gust!
A mi em tornen boja!! I de fet diuen que la recepta original, és la que porta pocs ingredients!! ;)
ResponEliminaPetons i bona setmana Mònica!
Aquesta cau! Jo la poso en pots i al bany maria la carabassa torrada, així sempre en tinc algun pot a punt al rebost!
ResponEliminaPtnts
Glòria