dimarts, 6 de novembre del 2018

CODONYAT CASOLÀ AMB MATÓ! COSA BONA DE DEBÒ!

Ahir a la tarda va tocar sessió de cuina de tardor. Vaig coure moniatos i carbassa i vaig fer un codonyat molt i molt bo que avui ens hem cruspit acompanyat de mató, fruits secs, i unes gotes de mel per decorar! Ja esteu tardant a anar a la fruiteria i triar uns bons codonys per a fer aquesta preparació tan senzilla i tan gustosa!


INGREDIENTS (per dos unitats rodones de codony d'aprox. 18 cm de diàmetre)

Pel codonyat
1000 grams nets de codonys
500 grams de sucre (en aquest cas especial per a confitura)
1 pela de llimona

Per acompanyar el codonyat
mató
fruits secs
unes gotes de mel de la bona

PREPARACIÓ
La única dificultat d'aquestes postres són els codonys, unes males bèsties a l'hora de pelar-los, per això us proposo un truc: els renteu, els talleu per la meitati els poseu a bullir uns 20 minuts.




Un cop passats els 20 minuts bullint, els escorreu i veureu que és molt més fàcil pelar-los i treure'ls el cor. La pela i els cors els podeu guardar, perquè si no teniu sucre especial de confitura, podeu col.locar-ho en una malla i posar-ho a coure altre cop amb el codonyat ja net i el sucre. Aquest truc ajudarà a espesseir-ho tot plegat. En el meu cas, com que tenia sucre especial de confitura, vaig limitar-me a posar els talls de codony nets, amb el sucre i una pela de llimona, dins una cassola, tot ben remenat, i a foc lent durant uns 40 minuts.





Quan els codonys siguin ben cuits, traieu la pela de la llimona i ho tritureu tot.



 Continueu la cocció una estona més fins que la barreja sigui espessa i es comenci a desenganxar. També se us enrojolarà una mica.


Llavors repartiu la barreja entre els motlles escollits i deixeu refredar, primer a temperatura ambient i després a la nevera. Això sí, sobretot tapada amb paper film per tal que no faci crosta.



Passades unes hores de repòs, ja podeu desemmotllar i degustar.


En el nostre cas, ho hem fet acompanyat de mató, fruits secs i unes gotes de mel pel damunt.


Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada