diumenge, 29 de desembre del 2019

RAÏM DE CAP D'ANY...UNA IDEA DOLÇA PER LA DARRERA NIT DE L'ANY!

Avui us porto una senzilla idea per la nit de Cap d'Any, ideal pel ressopó de després de les campanades...un raïm de Cap d'Any d'allò més dolç, farcit de nata! Animeu-vos!



INGREDIENTS (per dos penjolls)
Per la base
600 grams de farina de força
60 grams de llevat fresc de flequer
150 ml d'aigua
100 ml de llet
100 grams de mantega fosa
100 grams de sucre blanc
un pessic de sal
ou batut, perles de sucre i sucre llustre

Pel farcit
nata muntada i sucre llustre

PREPARACIÓ
Comencem preparant la massa. Primer de tot barregeu la farina i el llevat esmicolat.


Per un altre costat barregeu la llet, l'aigua, el sucre i la mantega fosa.


Incorporeu la farina als ingredients líquids, i també el pessic de sal, i amasseu. Jo he fet servir el ganxo de la KA, i no he amassat gaire, uns 4-5 minuts.


Al final us ha de quedar una massa, que no s'enganxa gens ni mica. Una cosa així.


Dividiu-la en porcions de 50 grams, i formeu boles, que disposareu en una safata folrada de forn, força separades.



A una porció li doneuu forma allargada, que serà la "cueta".


Llavors pinteu generosament amb ou batut, i decoreu amb perles de sucre (jo les compro a França).



Deixeu llevar en un lloc càlid i sense corrents d'aire, fins que les boles doblin el volum, i es toquin i s'enganxin.


 Llavors enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador) durant uns 15 minuts, o fins que veieu el raïm ben daurat.


Llavors deixeu refredar completament damunt una reixa, obriu per la meitat, farciu de nata, torneu a tapar i ensucreu amb sucre llustre generosament.


Queda molt vistós, molt adient per aquestes dates, i requetebó! Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada