diumenge, 18 de novembre del 2012

BRAÇ DE GITANO DE NATA

El tradicional braç de gitano són unes postres senzilles i ràpides de preparar, i amb una mica de pràctica, et queden ben bé igual que els de pastisseria. A mi sempre m'han semblat de forma molt originals, i a més, fàcils de partir i repartir a taula (les porcions no queden esmicolades o xafades com passa en d'altres pastissos flonjos).
Aquí us deixo la recepta del més bàsic, el de nata, però podeu fer-ne de mil i un gustos.

INGREDIENTS
Per la massa
125 grams de sucre
3 ous
125 grams de farina (de la de pa de pessic, que ja porta el llevat incorporat).

Per farcit i guarniment
600 ml de nata líquida per muntar
3 o 4 cullerades de sucre llustre
una mica més de sucre llustre i cireres per decorar

PREPARACIÓ
Es tracta de batre, amb la KA, el sucre i els ous fins que, com a mínim, doblin el seu volum. Llavors afegiu la farina, tot tamizant-la, i incorporant-la a la barreja remenant, suament, amb una espàtula o batedor manual, de dalt a baix.





Un cop la massa a punt, es posa dins una mànega de plàstic, sense boca, i es reparteix per damunt una safata que haurem folrat amb paper d'enfornar, i ruixat amb spray antiadherent.


Si en acabat de repartir us queda algun bony, aplaneu una mica amb una espàtula o ganivet ample.


Aquesta placa l'heu de coure al forn, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), a uns 170 graus, durant uns 10-12 minuts. Penseu que no s'ha de torrar. En treure la placa de massa del forn, bo i calenta, la dipositeu damunt un drap humit, i, sense treure-la de paper, l'enrotlleu sobre si mateixa (inclòs el drap), i la deixeu refredar.



Mentre es refreda, munteu la nata i el sucre, amb l'ajuda de la KA equipada amb l'accessori globus.



El pas final, és el secret del postre. Un cop fred, desenrotlleu la massa, la traieu del paper, la col.loqueu damunt una safata, i la farciu amb la nata que haureu muntat, començant pel plec de més endins.



Enrotlleu la massa, fent que quedi cavalcada, i li doneu la volta.


Talleu les puntes perquè us quedi ben polit...


...i tapeu amb una mica de nata.


Ja teniu el braç llest. Així el guardareu a la nevera fins al moment de servir. Perquè li l'ensucreu i el guardeu, correu el risc que el sucre s'humitegi.


Just abans de servir, ensucreu i, si voleu, serviu a porcions engalanat amb cireres confitades.



Que vagi de gust!

1 comentari:

  1. Aquest cap de setmana n'he provat de fer dos: un m'ha quedat poc cuit i s'ha enganxat al drap i l'altra massa torrat...snif,snif!! Fàcil, no ho se....però bo, segur...però continuaré intentant-lo perquè m'agraden molt, i en recorden quan era petita, eran les postres estrella de casa.

    ResponElimina