diumenge, 30 de desembre del 2012

MULTI DELICES TEFAL

El tió em va porta una màquina celestial: la Multi Delices de Tefal. És un enginy per fer, de manera molt i molt senzilla, postres làctics. No és la típica iogurtera, sinó que serveix per fer formatges, cremes, flams, arròs amb llet i demés delicatessen per l'estil. L'Anna i l'Alfred, la meva millor amiga i el seu xicot, que van ser els que la van encarregar al tió, saben de la meva dèria per la rebosteria, i us ben asseguro que van encertar-la, perquè no ha parat de funcionar des de que va arribar a les meves mans.
Com veureu en aquest reportatge fotogràfic que he fet, és una mena de màquina de cuinar al bany maria, amb uns recipients estèticament molt encertats.


I va acompanyada d'un llibre ple de receptes senzilles i d'aparença deliciosa, que haurem d'anar provant.


La primera vegada que la vaig fer servir, com sol passar, la vaig espifiar. Vaig provar de fer "natilles" i van quedar una mica massa compactes, però la segona, que era de flam d'ou, va quedar genial. Aqui estava ja la barreja dins els potets, i coent-se en l'enginy en qüestió.


Un cop cuits, i encara dins els potets, els flams tenien aquest aspecte.


I, ja enllestits, i a punt de ser degustats, van resultar amb aquesta boníssima presència. i de gust, ni us en parlo: acompanyat amb maduixes i nata...menja divina!!!




                       
Avui hem tornat a fer-la servir, i ens hem decantat per una crema de xocolata, a la que hem afegit ametlles, i que ha quedat espectacular!


Això és una bogeria!!! Gràcies Anna i Alfred per endolcir encara més les nostres vides!!

2 comentaris:

  1. Bones!!
    Et volia fer una pregunta (bé, de fet, ara que veig el post, dues): una és com desemmotlles els flams?
    L'altra: has provat de fer formatge? I si és així, quin tipus de formatge has utilitzat? Jo ho he provat amb un formatge fresc (no tipus burgos de arias) i ha sigut el meu primer fiasco amb la maquineta... Moltes gràcies!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvolguda Mireia,
      Per desemmotllar els flams faig servir el mètode tradicional: passar un ganivet, amb molt de compte, pel voltant del recipient, i picar una mica el cul amb la mà quan ja tinc el pot cap per avall. Com que hi poso una bona culleradeta de sucre al fons, es desenganxa prou bé. Pel que fa al formatge, encara no he provat de fer-ne. A veure si tinc temps aquest cap de setmana i en penjo el resultat!!!
      Gràcies per llegir-me!

      Elimina