dijous, 3 de gener del 2013

BUFET FRED

Encara que no siguin pròpiament dolços, sinó uns aperitius, no em puc estar d'explicar-vos el sopar "basc" que la meva germana va preparar per la nit de Cap d'Any (jo li vaig fer de "pinche", pel que li he demanat permís per fer aquesta entrada al meu blog....). Va fer un bufet fred, tot de pinxos, com els que serveixen a les tavernes basques, i va preparar una taula espectacular, tant plaent de veure com de menjar.
Us aniré detallant els diferents tipus de pinxos que va preparar, per si algún dia teniu convidats (un regiment...) i voleu preparar quelcom similar.

SAFATA 1:

Pinxo de formatge de tomàquet: llesqueta de pa sucada amb tomàquet, tros de formatge de tomàquet i mig tomàquet cherry de decoració.

Pinxo de formatge de nous: llesqueta de pa sucada amb tomàquet, tros de formatge de nous i mitja nou de decoració.

Pinxo de formatge de pinya: llesqueta de pa sucada amb tomàquet, tros de formatge de pinya i trosset de pinya en almíbar de decoració.



SAFATA 2:
Pinxo de foie i nabius: llesqueta de pa untada de melmelada de nabius, trosset de foie i nabiu de decoració.
Pinxo tropical: llesqueta de pa untada de margarina, trosset de formatge gouda, trosset de pernil dolç, trosset de pinya en almíbar i mitja cirera confitada de decoració.
Pinxo de caviar: llesqueta de pa untada de margarina, culleradeta de sucedani de caviar (perquè al veritable no hi vam arribar) i trosset de llimona de decoració.


SAFATA 3:
Pinxo de tonyina i ou: llesqueta de pa recoberta del resultat de barrejar tonyina, ou dur i maionesa, amb mig ou de guatlla bullit de decoració.
Pinxo de salmó i formatge: llesqueta de pa untada amb patè de salmó i amb cullerada de daus de formatge i salmó marinats (aquests daus els vénen ja preparats i envasats al supermercat). 
Pinxo de llagostins: llesqueta de pa untada amb paté de marisc, tros d'ou dur amb rajoli de maionesa, i dos llagostins (creuats i un sobre l'altre) de decoració.




SAFATA 4:
Pinxo d'amanida i surimi: llesqueta de pa recoberta del resultat de barrejar enciam tallar a juliana, surimi ratllat (ja el vénen en aquest format) i maionesa, amb un trosset de surimi de decoració.
Pinxo de formatge fresc: llesqueta de pa untada de margarina, amb trosset de formatge fresc i anxova, i decorat amb un tomàquet tipus cherry sencer.



SAFATA 5:
Pinxo de xistorra i pebrot del padron: llesqueta de pa amb trosset de xistorra cuita i pebrot del padron fregit.  
Pinxo de bacon i frankfurt: llesqueta de pa amb trosset de bacon fregit i decorat amb trosset de frankfurt també cuit.  
Pinxo de sobrassada i formatge: llesqueta de pa untada de sobrassada amb trosset de formatge, tipus brie.


SAFATA 6:
Pinxo d'escalivada: llesqueta de pa sucada amb tomàquet amb miqueta d'escalivada (amanida amb una mica d'oli i pebre) i una anxova. 
Pinxo de truita de patata: llesqueta de pa sucada amb tomàquet i trosset de truita de patata.
Pinxo de croqueta: llesqueta de pa sucada amb tomàquet i croqueta de carn d'olla de la iaia Juanita.


SAFATA 7:
Pinxo de pernil serrà: llesqueta de pa sucada amb tomàquet amb encenalls de pernil serrà (tot un clàssic). 


I aquest era l'aspecte de la taula just abans d'asseure'ns per cruspir-nos (si més no parcialment) un original sopar de Cap d'Any (aplicable a qualsevol altre celebració o ocasió especial)!!!


2 comentaris:

  1. Quin be de deu de pinxos!!!! Ja prenc nota per alguna festa d'amics!!!
    Amb el que m'agraden els pinxos i aperitius... nyam nyam!!!
    Ptns.
    Lourdes.

    ResponElimina
  2. La veritat Lourdes és que és entretingut de preparar però espectacular de presentar!!! Una abraçada Mònica

    ResponElimina