dijous, 14 de febrer del 2013

GALETES DE FORMATGE I SÈSAM

Em venia de gust provar de fer unes galetes salades, i la frase que podria definir aquestes és: "eren per sopar, però no hi van arribar". Les vaig fer ahir a la tarda, i vaig pensar que acompanyarien molt bé un pernilet que havia comprat per sopar, però les meves filles, el meu home i el meu cunyat, se les van cruspir abans de les 20:00, i, per tant, el pernilet va acabar  fent un solitari damunt unes llesques de pa amb tomàquet!!!
Sort que són molt ràpides de preparar, i en qualsevol moment en tornaré a fer una fornada...


INGREDIENTS (per unes 20 galetes)
125 grams de formatge ratllat (jo vaig barrejar-ne de diversos tipus: maasdam, emmental, gruyère...)
125 grams de farina
1 ou
75 grams de llard
un polsim de pebre negre mòlt
dues culleradetes de sèsam
ou per pintar les galetes

PREPARACIÓ
Es barreja el formatge, la farina, la llard, el pebre i l'ou (jo he fet servir el batedor elèctric), fins obtenir una massa que es desenganxa de les parets del bol. Acabeu d'amassar a ma, sobre una superfície una mica enfarinada. Feu un "xurro", d'uns tres dits de diàmetre.


L'arregleu bé de les puntes, que quedi un cilindre el més perfecte possible, l'emboliqueu amb paper de film i el deixeu refredar a la nevera durant 1 hora aprox.


Quan el traieu de la nevera, el talleu a rodanxes, d'un centímetre de gruix, més o menys. En tallar se us deformarà una mica la forma circular, però podeu acabar de donar-hi forma amb les mans. Col·loqueu-les en una safata de forn, folrada de paper de forn, i pinteu-les amb ou. Repartiu les llavors de sèsam per sobre.


Enforneu, a 180 graus, durant uns 15 minuts (jo els primers 12 he fet servir el forn de baix, i els darrers 3 minuts l'opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), per acabar d'enrossir-les. Deixeu refredar un mica, i col·loqueu en una safata.


Queden formidables i molt saboroses!

2 comentaris:

  1. Apa que bones! em recorden una mica les quelis, així cruixents... a Mallorca en vaig menjar així, més aixafades, no com les que comprem al súper. Ets molt productiva a la cuina, Mònica!! M'encanten les teves receptes, són possibles! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina, pensa que sóc mare d'una família nombrosa i molt de vida, o sigui que, o sóc productiva, o em devoren en l'intent!!! I, a més, cal buscar sempre receptes que no portin excessiva complicació, perquè normalment les faig el que jo dic "sota pressió" (o amb alguna que em pregunta com es fa un problema, o preguntant jo la lliçó o amb una ajudanta de 6 anys que enreda més que no pas assisteix!!!)
      Pel que fa les galetes, jo també he provat les quelis, però de super...i no deu ser el mateix que les que es mengen a Mallorca... Aquestes van quedar prou bones. Una abraçada i molt bon cap de setmana Marina, i mil gràcies pel teu suport!!!

      Elimina