A Girona torna a fer fresca. Després d'uns dies de sol intens, i calor estiuenca, hem hagut de tornar a agafar les jaquetes i el paraigües!. Per això, aquesta tarda, el que venia de gust era unes galetes ben dolcetes, amb un got de llet! He fullejat unes revistes, i m'he decidit per unes de civada amb xocolata i panses, variant d'una recepta publicada en el número 3 de la Col·lecció "Home Essential Baking", que porta per títol "Cocina casera al horno". Han quedat molt bones, així que, les galetes de civada, han passat a un lloc privilegiat del rànquing galeter de casa meva! Per cert, amb el consens del meu company de despatx, que a més d'advocat és filòleg, he decidit traduir la "avena" castellana per civada (malgrat que avena també és correcte en català), perquè trobo molt bonica i musical la paraula. Recordeu el famós "ball de la civada", un hit infantil de la meva època!
INGREDIENTS (per unes 15 galetes)
100 grams de mantega a temperatura ambient
100 grams de sucre blanc
un rajolí d'aroma de vainilla
1 ou gros batut
150 grams de farina
1/2 culleradeta de bicarbonat
50 grams de flocs de civada
50 grams de gotes de xocolata
50 grams de panses
PREPARACIÓ
Batre la mantega i el sucre fins obtenir una massa cremosa.
Afegir la vainilla i l'ou i continuar batent fins que quedi tot integrat.
Incorporeu la farina tamisada i el bicarbonat i barregeu.
I, per últim, aboqueu la civada, les panses i les gotes de xocolata, i amb l'espàtula barregeu bé perquè quedin ben repartides per la massa.
Feu boles i les aixefeu amb el revers d'una cullera, i les aneu col·locant en una safata folrada de paper de forn.
Enforneu, a 170 graus, durant un 12 minuts. Han de quedar daurades.
Deixeu refredar, i ja podeu "atacar-les"!!!!
Que vagi de gust!
M'encanten les galetes amb cereals! Les teves fan molt de goig, quina pinta!
ResponEliminaMarta
És la primera vegada que he fet servir flocs de civada, però repetirem perquè els dóns un gustet, i una "cruixentor", molt interessant!!! Una abraçada Marta!
EliminaJo també faig a vegades unes galetes de civada, en plan "light", però aquestes teves tenen millor pinta!! xocolata i panses, nyam!!! M'ha fet gràcia també el dubte terminològic, a mi també em va passar al publicar les croquetes de civada/avena ;)
ResponEliminaNo pensis Eva, que hi he estat una bona estona donant voltes, i ja he explicat que he consultat a experts!!! EScriure de rebosteria en català, per mi, també és ampliar coneixements lingüístics!!! Una abraçada Eva!
EliminaHo trobo una averració, això que hagin acceptat avena en català. Si abans ja era complicat, sobretot pels castellano parlants, distingir entre civada i ordi, cebada y avena... ara no vegis. En fi, totalment d'acord amb tu, la paraula civada és preciosa i, almmenys jo, no la penso pas abandonar. Les teves galetes són precioses, i deuen ser boníssimes!! Bon cap de setmana, guapa.
ResponEliminaJo tampoc, s'ha de defensar la llengua inclos tot el ric vocabulari culinari que tenim!!! Una abraçada Marina!
EliminaDeuen ser molt bones i gustoses aquestes galetes de civada.;)
ResponEliminaBon cap de setmana.
Si que ho "eren", perquè ja no en queda cap ni una!!! Una abraçada!
EliminaEstas galletas merecen este post!!! qué buena pinta...no habia visto unas cookies con tan buena pesencia.Enhorabuena
ResponEliminaUn beso
Paloma
www.chocolatmalaga.blogspot.com
Moltes gràcies! Ara mateix miro el teu bloc! El nom ja promet moltíssim!!! Una abraçada!
EliminaQue buena pinta madre, apuntadas quedan.Gracias guapa.
ResponEliminaGràcies a tu Doris! Les taronges d'avui de la teva recepta si que tenien bona pinta!!! Una abraçada!
Elimina