dimecres, 24 d’abril de 2013

QUICHE LORRAINE

Avui toca un clàssic de la rebosteria salada: la quiche lorraine. Les "quiche" ens encanten, i us n'aniré ensenyant variants, però la clàssica, la de sempre, la "lorraine", és una aposta segura per qualsevol esdeveniment. Ja sigui per aperitiu, com a entrant, o a mitja tarda per picar, la quiche sempre té èxit. A més, si te'n sobra, la congeles i tens dinar per qualsevol dia que no tens ganes de cuinar!!! Ja sé que hi ha moltíssimes receptes, però aquesta és la que faig servir jo!


INGREDIENTS
1 placa de pasta brisa
200 ml de nata
100 ml de llet
4 ous (més mig per pintar la massa)
200 grams de bacon
200 grams de barreja de formatges ratllats
una miqueta de pebre

PREPARACIÓ
Primer de tot, estenem la pasta brisa sobre d'un motlle rodó i pla.



Enfornem, a 180 graus, durant uns 10 minuts. Després traiem, pintem d'ou, i tornem a enfornar durants uns 3-4 minuts (és per segellar la massa, perquè no s'escoli el farcit). Veureu que queda dauradeta.


Mentrestant, preparem el farcit. Batem els ous, la llet, la nata i un polsim de pebre fins que quedi tot incorporat, i afegim el bacon i els formatges ratllats. Acabem de barrejar.





Aboquem el farcit dins la massa segellada, repartint bé i mirant que no vessi, i tornem a enfornar, durant uns 25 minuts aproximadament. Veureu que està cuit quan s'infla, es daura, i el farcit queda ben pres!


Deixeu refredar, desemmotlleu i emplateu!


Això si, us adverteixo: si comenceu a preparar-les, ja no podreu parar!
Que vagi de gust!

10 comentaris:

  1. M'encanten les quiches, absolutament totes!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també...en penjaré una altra amb ceba morada que ja veuràs que és irresistible per fans de la quiche com nosaltres!!! Una abraçada Eva!

      Elimina
  2. Hahahaah Tens tota la raó quan dius: Si comenceu a preparar-les, ja no podreu parar!
    La meva passió per les quiches també va començar amb aquesta! I són ideals pq són tan versàtils...

    Molts petons :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó. En pots fer mil varietats delicioses!!! Una abraçada Laia!

      Elimina
  3. A mi també m'encanten!! :P Són tant bones... I t'ha quedat espectacular Mònica! ;)

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A no ser que la massa vessi (cosa que alguna vegada m'ha passat) normalment queden força vistoses!!! Una abraçada Cristina!

      Elimina
  4. Hola! He trobat la recepta via lestevesreceptes.cat i és genial! senzilla i boníssima! ;) Ara l'he de provar amb nous ingredients!
    Mireia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mireia, hi pots afegir un munt de coses. A nosaltres ens agrada molt amb pebrot fregit en comptes de bacon...o amb pernil i xampinyons...etc. La imaginació al poder! Petons i gràcies per visitar-me!

      Elimina
  5. Avui soparem aquesta quiche... Ja et diré, guapíssima!
    Marta

    ResponElimina