dissabte, 14 de setembre del 2013

COCOS

Fa uns dies tenia unes clares avorrides a la nevera, i vaig començar a buscar entre els llibres de receptes de casa per trobar-los un destí!!! Com moltes altres vegades, vaig anar a parar al fabulós llibre "Les nostres postres" d'Assumpta Miralpeix. Ja us n'he parlat altres vegades, però és que em té el cor robat...tan perquè retorna a la rebosteria tradicional, però la presenta d'una manera innovadora, com perquè dóna unes explicacions clares i senzilles que, en seguir-les, sempre et donen uns òptims resultats. I així és com vaig anar a parar a aquests cocos...deliciosos, cruixents per fora i molt tendres per dins, i ideals per acompanyar un cafetó durant qualsevol sobretaula!



INGREDIENTS (per uns 30-40 cocos, depenent de la mida que els feu)
300 grams de sucre
5 clares d'ou
250 grams de coco ratllat
1 culleradeta de sucre avainillat
un pessiguet de sal

PREPARACIÓ
Poseu un bol al bany maria, i col·loqueu-hi les clares batudes, el sucre i la sal.


No pareu de remenar fins que el sucre estigui totalment desfet.


Llavors hi afegiu el coco i el sucre avainillat i remeneu bé, fins obtenir una massa homogènia. És el moment de retirar el recipient del bany maria.


Veure que us queda una massa força densa, que per repartir, anirà bé col·loqueu dins una mànega pastissera amb una boca arrissada, per així aconseguir les puntes dels cocos.


Llavors es tracta que formeu els cocos (com si de rosetons es tractessin), damunt una safata de forn que prèviament haureu folrat de paper.


Separeu una formació de l'altra, per evitar s'enganxin en coure's i créixer.


Enforneu, amb opció rebosteria (dalt, baix i aire), a uns 220 graus, durants uns 8-10 minuts, o fins que els veieu ben dauradets. Per mi, els ideals són força daurats per fora, i tendres i sucosos per dins...com van quedar aquests!



Desenforneu, deixiu refredar, i ja podeu servir. Només dir-vos que, si us en sobren, el podeu guardar en una capsa metàl·lica durant un parell de dies, i estaran igual de bons (cosa que, per cert, no va passar a casa, que no en van deixar ni un pel següent àpat!).



Que vagi de gust!

14 comentaris:

  1. fa un munt de temps que no faig "coquitos", amb el que m'agraden

    ResponElimina
  2. Me gusta mucho todo lo que he visto en tu web.

    Ya me tienes de seguidor.

    Me agradaria que me visites mi web, y le picaras a me gusta

    Muchas gracias y nos vemos

    ResponElimina
  3. Quan tingui clares ho faré!!! El meu sogre es posarà content!!! Li encanta el coco....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Buenas noches amiga, son de mis postres preferidos, muchas gracias y besossss

    ResponElimina
  5. Em tindré que guardar aquesta recepta perque al meu pare li encanten els cocos i li faré el pròxim cop que ens veiem :)
    petons i bon diumenge

    ResponElimina
  6. Monica me encanta.
    Que tengas un buen domingo. Besos

    ResponElimina
  7. Son boníssims els coquitos!!!, per cert... tu saps si es poden congelar les clares d'ou??? Es que de vegades, nomes per dues clares... no se que fer-ne... i les acabo per afegir a qualsevol truita que faig...
    Salut i Ptns.
    Lourdes.

    ResponElimina
  8. M'encanta el sabor del coco, a les galetes, al gelat... on sigui!! aquests "coquets" triomfarien a casa meva, així que la recepta va directa a preferits!

    ResponElimina
  9. Darrerament jo utilitzo oli de coco i llet de coco, però aquestes coses no les faig, hauria de buscar substituts de les clares d'ou

    ResponElimina
  10. Boníssimes!! Jo també en faig sovint, d'aquestes coquetes! Primer, perquè el coco ens encanta, segon, perquè són fàcils de fer, i tercer, perquè aguanten molts dies!! gràcies per compartir-les, ara me n'has fet venir ganes! Petons

    ResponElimina
  11. Buah, aquestes galetetes m'encanten Mònica, i mai se m'havia passat pel cap fer-les a casa, i ara veient aquesta proposta teva, no tinc cap tipus d'excusa, jeje!

    Es veuen de luxe, per acompanyar el cafetó, o un bon té de la tarda!

    Petons!

    ResponElimina
  12. És un clàssic que no hem preparat mai i mira que ens agraden. A vegades no preparem receptes perquè no hi pensem com el cas d'aquests cocos. Ja no tenim excusa, ens hi has fet pensar... Deliciosos!!
    Petonets

    ResponElimina