dimecres, 6 de novembre del 2013

PA DE SÈGOL DE PANSES I AMETLLES

Com la Dolors, de http://bruixesalacuina.blogspot.com.es/, continuo en plena efervescència panarra. La diferència és que ella està experimentant amb masses mare i jo intentant explotar al màxim les possibilitats de la meva panificadora! De totes maneres, i en defensa meva -que ja veieu que he començat per la via fàcil-, haig de dir que, encara que estigui en una fase més "modesta", estic obtenint molt bons resultats! La meva panificadora no para, i a casa cada dia mengem un pa deliciós de gust i ingredients diferents! Divendres passat va tocar el torn a un pa de panses i ametlles, amb base de farina de blat i sègol. Per fer-lo vaig emprar una base preparada de farina de blat i sègol del Lidl, amb llevat ja incorporat, que, segons resa en el paquet, és per fer "bauernbrot", o sigui, "pa de poble". Més fàcil impossible, i la textura i el gust obtingut deliciós! Animeu-vos que jo us diria que és impossible us surti malament!


INGREDIENTS
500 grams de preparat de farina de blat i sègol
350 ml d'aigua
una tasseta de panses
una tasseta d'ametlla picada

Aquest és el preparat de farines, amb llevat incorporat del que us he parlat!

PREPARACIÓ
Disposem la farina al recipient de la panificadora.


I hi aboquem l'aigua, que haurà d'estar tèbia.


Engegueu la màquina (programa 1, de pa bàsic), per tal que comenci a amassar.


Prepareu les panses i les ametlles picades.



Quan l'aigua i les farines hagin començat a esdevenir una massa uniforme, i s'hagi començat a formar una bola, afegiu-hi els fruits secs.



Veureu que, mica en mica, els fruits secs s'aniran incorporant a la massa.


Llavors ja tot és feina de la panificadora, que lleva el pa dos vegades i, finalment, el cou fins a un punt de dauradet ideal!


Un cop cuit, cal que el tragueu ràpidament de la panificadora, perquè s'ha de refredar i airejar com a mínim un parell o tres d'hores damunt una reixa. Si el deixéssiu refredar dins la panificadora, us quedaria com remullit.



Un cop fred i airejat, ja el podeu tallar. Si voleu, podeu congelar-lo ja llescat, i així sempre tindreu un bon pa a punt per l'esmorzar!


Concretament, aquest, a casa, ens el vam cruspir a mitja tarda untat amb mantega i melmelada de taronja, i no us enganyo si us dic que va ser un "kit-kat" insuperable!


Que vagi de gust!

14 comentaris:

  1. Molt bo, aquest pa! El farem a la propera fornada, a veure!

    ResponElimina
  2. Aquest és el preparat que normalment faig sempre amb la panificadora, perquè ens encanta! però mai hi he afegit res, m'ho anoto per la propera vegada perquè ha d'estar encara més bo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo sempre hi afegeixo cosetes...a vegades queda pitjor i d'altres millor...però en aquesta ocasió la combinació de complements va sortir molt i molt bé! Petons Eva!

      Elimina
  3. Jo també l' he provat aquest preparat, la propera vegada hi afegire les panses i les amentlles, deu guanyar molt!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo hi vaig afegint coses diferents, i sempre és com si provessis el pa de bell nou!

      Elimina
  4. L'altre dia jo també vaig comprar aquesta farina, quina casualitat! Doncs el provaré de fer amb les panses i l'ametlla, a veure què passa. Si surt com el teu, un èxit!. Petons.

    ResponElimina
  5. Tinc la panificadora....tinc aquesta farina......tinc panses.....tinc ametlles.....ja sé!!!! El preparo un dia d'aquests!!!!
    Gràcies per la idea!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  6. T'ha quedat genial Mònica! Just avui si la logística no em falla, també publicaré un pa de sègol, quina casualitat!

    No ho he fet amb panses, però m'ho apunto que el contrast ha de ser molt bo.

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja he vist el teu pa! Genial! I amb massa mare de sègol...tot un artista panarra!

      Elimina
  7. aix.... sègol i blat porten gluten, hauria de fer una combinació ben diferent! però acostumo a fer uns brioixos per a la meva germana que porten panses, taronja confitada, cireres seques, nabius... i diu que estan deliciosos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Avui precisament he fet un brioix amb la panificadora....al pròxim hi poso les fruites confitades de les que parles!!! Petons!

      Elimina