dimarts, 17 de desembre del 2013

BOLES DE NADAL DE GALETA

Aquests dies només faig que llistes de les coses que tinc pendents de fer, llistes de les que vaig eliminant les fites aconseguides però que normalment perdo abans d'acabar...I apa, tornem a començar, nova llista que, com que se m'han ocorregut més coses, sempre resulta ser més llarga que l'anterior! Això de perdre-les sé que és absoluta responsabilitat meva, perquè les faig en sobres vells o en retalls de paper que llavors jo mateixa acabo confonent amb brossa....però quan no les trobo em poso com una moto i els de casa han de fer veure que la busquen com desesperats!!! En resum, que estan desitjant que passin pastorets, tallers de Nadal i quines per tal de tornar a la tranquil·litat.... I és que aquest cap de setmana que ve és el de més activitat de tot l'any. El divendres fem pastorets a La Pauleca, un centre de lleure infantil del meu barri en el que col·laboro com a voluntària...i he fet jo una part de l'escenografia....el dissabte al matí fem tallers de Nadal pels nens del barri...tinc previst ensenyar-los a fer un arbre de Nadal amb buttercream dalt d'unes magdalenes!...i a la tarda, i diumenge, organitzem la Quina, i jo canto!!! A més, al mig de tot això, hi ha una tradició familiar inamovible: diumenge fa 7 anys que les meves filles van arribar a Girona, i ma germana, que és una tieta espectacular, cada any, commemora aquesta diada amb una superfesta!!! Total, que si sobrevisc fins dilluns serà un miracle!!! Bé, anem per la recepta d'avui, que m'ha tingut entretinguda aquests dos darrers dies. La recepta és més que senzilla. És de galetes de manteja acolorides, però el resultat és molt bonic...i ideal per decorar l'arbre de Nadal de casa vostra. A veure què us sembla!


INGREDIENTS
100 grams de sucre
200 grams de mantega a temperatura ambient
1 ou
350 grams de farina
1 culleradeta de pasta de llimona
1 culleradeta de colorant vermell intens
glaça blanca comprada feta
sprinkles

PREPARACIÓ
Primer de tot batem el sucre i la mantega (a temperatura ambient) amb el batedor elèctric (accessori pala) fins a obtenir una crema.


Després afegir-hi l'ou i tornar a barrejar.


Tot seguit afegir la pasta de llimona i barrejar una mica més.


Ara és l'hora de la farina... que hem de mirar de barrejar bé fins que quedi tot ben integrat, i obtinguem una massa que comenci a no enganxar gaire...


...i finalment incorporem el colorant. Haurem de fer una darrera amassada fins que quedi ben repartit i tota la massa (que ara si no ha d'enganxar quasi gens) d'un vermell ben intens.


Guaiteu quin color més intens!


Seguidament estireu la massa fins a obtenir una placa de mig centímetre de gruix (jo sempre l'estiro entre papers de forn, i així no se m'enganxa al corró.


I a fer galetes s'ha dit. Aquest cop, amb el tallador de bola de Nadal que vaig comprar al Bcn&Cake. És el més car que tinc!!!




Un cop totes tallades, fem els forats per on passarem el cordillet per penjar la bola. Jo ho he fet amb un palet de fusta.


I a enfornar, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador) durant uns 12-14 minuts. No han de quedar torrades, perquè si no perdrien aquest vermell tan bonic!



Un cop fredes passem a decorar. Aquesta decoració d'avui és fruit d'un error. Jo volia comprar "meringue powder" per substituir la clara d'ou en fer la glaça, i vaig acabar comprant glaça blanca ja feta.


Com que era una mica espessa, l'he aclarit una miqueta amb unes culleradetes d'aigua. És pràctica però pel que fa la textura, m'agrada més la feta a casa.


La col·loquem en una mànega pastissera, amb boca rodona llisa del número 3...


...i a fer servir la imaginació! He combinat la glaça amb alguns sprinkles vermells i el resultat ha sigut molt vistós!


Un cop passades les hores, i la glaça ben seca, hi col·loqueu un cordillet...


I ja les podeu penjar a l'arbre...


A casa l'arbre ha resultat un pelet petit, o sigui que, amb les galetes (que no duraran pas fins Nadal) ja ha quedat més que ple!



Que vagi de gust!

22 comentaris:

  1. Què boniques aquestes boles per l'arbre, Mònica, la decoració és preciosa! Pensava que primer les havies pintat amb glaça roja, però tenyir la massa és molt bona idea, queda tot uniforme i més ràpid de fer. Molt bé. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt més ràpid! Aprofites el color de la galeta com a fons...i aquest vermell va quedar prou bé! Petons Chus!!! Ara me'n vaig a mirar el teu pastís d'avui, que n'he vist la foto i em sembla espectacular!!!

      Elimina
  2. T'han quedat precioses Mònica!!! ai si jo tingués la teva paciència per fer aquestes decoracions, haha!!!! un ornament genial!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El resultat d'aquestes boles compensa la paciència, que tot s'ha de dir, no va ser massa!!! Petons!

      Elimina
  3. Ja saps el que penso, ets una artista, cada dia et superes més en imaginació i temps per fer-ho tot. Moltes felicitats família per la gran festa del diumenge

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per l'immerescut "piropo"! Espero arribar sencera a la festa de diumenge, que és potser una de les diades més especials de l'any a casa!!! Petons!

      Elimina
  4. Em penso que m'assemblo una miqueta a tu.....les meves llistes no s'acaben mai....esborro una cosa i apunto dues!!!!
    Aquestes galetes de decoració són precioses!!!! Te les inventes totes!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veig que som dos "boges" de les llistes inacabables!!! Petons i gràcies!!!

      Elimina
  5. Aix, sempre em fan somriure, les teves aventures, Mònica. Sí que tindràs feina, si! I si dilluns ets viva espero que ens ho expliquis tot! El teatre, la celebració amb les filles, les galetes pels nens, l'arbre... uf! I això dels papers, que si no els trobes ens quedem sense receptes!! I en volem més!! ha ha ha. És broma, que una fa el que pot, oi? Maquíssimes, les propostes d'avui. Mua!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A sobre de tot Marina, com que sóc moooolt despistada, perdo molt de temps buscant el que tinc davant dels nassos!!! Petons i dilluns us explico l'odissea!!!

      Elimina
  6. Molt boniques Mònica!! I quin munt de coses per celebrar!!!! No sé què ho fa però tots anem una mica de bòlit abans de Nadal, oi? I tu a més amb dates molt assenyalades per festejar!! Molta energia noia! :) I que vagi tot molt bé!!
    Petons
    Dolors
    P.S - a veure si m'expliques a mi també això de l'arbre de nadal amb buttercream sobre una magadalena que jo no m'acabo d'atrevir! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dolors, t'ensenyaré fotos del taller i a veure si així t'animes!!! Petons!

      Elimina
  7. Queden precioses, Mònica! M' he sentit identificada... jo sóc la dona de les llistes! i també les perdo, mai sé on les deixo...Que vagi mot bé tot!!!

    ResponElimina
  8. Aquest vermell intens és molt bonic!!! Segur que estan ben bones!

    ResponElimina
  9. Pero que bonitas te han quedado estas galletas. En mi casa no sé si mucho durarían en el árbol de Navidad jajajaja.

    besinesss

    ResponElimina
    Respostes
    1. No et pensis, a casa ja no en queden, han desaparegut ràpidament!!! Petons!

      Elimina
  10. molt originals. una bona idea per que en gaudeixin petits i grans
    Bones Festes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies i, a més, tenen doble funció: decorar i atipar! Petons!

      Elimina
  11. Ostres Mònica aixó de les llistes ha de ser cosa de familia!!! Però tenim a qui assemblar-nos!!! Se que estàs molt enfeinada, però de ben segur que tot el que et portes entre mans serà un èxit!!! Per part meva, espero que la festa de les ja no tan peques, també ens deixi un molt bon record fins l'any vinent!!! Molta sort!!!

    ResponElimina
  12. Molt bona idea per estalviar la glaça base i evitar que quedin massa dolces. T'han quedat molt bé!

    ResponElimina