divendres, 3 de gener de 2014

CASSOLETES MARGARITA

Avui us vull ensenyar una recepta salada que, depenenT de la mida que la prepareu, pot servir d'aperitiu (que és el format que vaig emprar jo), o com a entrant. Jo vaig fer mini cassoletes, però si utilitzeu un motlle més gran, i ho acompanyeu d'amanida, teniu un primer plat deliciós!


INGREDIENTS (per unes 25-27 cassoletes)
1 placa de pasta brisa
25-27 culleradetes de melmelada de tomàquet
150 grams de formatge tipus cheddar
5 o 6 tomàquets deshidratats
oli d'oliva
orenga

PREPARACIÓ
En primer lloc, ruixem motlles de silicona de magdalena amb spray antiadherent (o amb una mica de mantega tova).


Estenem la placa de pasta brisa i la tallem a cercles amb l'ajuda d'un tallador de galetes.


Col·loquem un cercle a cada motlle, apretant bé la massa contra el motlle.


En punxem el cul ben punxat.



I enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 8-10 minuts, fins que estiguin ben dauradetes.


Desenfornem, desemmotllem i deixem refredar. Reservem fins a l'hora de farcir-les.


Mentre les cassoletes es couen, tallem els tomàquets deshidratats a trossets.


I els deixem una estona macerant amb oli d'oliva i orenga.


Deu minuts abans de servir les cassoletes, les col·loquem de nou damunt una safata de forn (no cal que estigui folrada).


Al fons de cada cassoleta hi posem una culleradeta de melmelada de tomàquet...


...i un trosset de formatge cheddar. Vaig fer servir cheddar perquè el trobo molt gustós!


Coroneu cada cassoleta amb un trosset del tomàquet deshidratat que haureu macerat...


...i unes gotes de l'oli de maceració.


Enforneu durant dos o tres minuts, en el forn preescalfat, i a temperatura no massa alta. El just perquè el formatge es fongui. Serviu immediatament!


Ja veureu que, si us despisteu, desapareixeran abans que tots els comensals sigui a taula!



Suposo que ja heu encertat el perquè del nom....aquestes cassoletes són de tomàquet i formatge, com les típiques i mundialment conegudes pizzes margarita!!! Que vagi de gust!
Per cert...oblidava que amb aquesta recepta participo al Concurs Mossegades d'aquest mes de gener, dedicat als aperitius!!! A veure si hi ha sort!!!


14 comentaris:

  1. Una combinació molt original i segur que boníssima!! amb el dolcet de la melmelada i el formatge han d'estar de vici! I a més a més fàcils!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que eren bones Neus! Moltes gràcies i una abraçada!

      Elimina
  2. A casa meva desapareixerien en un tres i no res!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Veig que, per casa teva, hi ha gent de vida com per la meva!!! Petons!

      Elimina
  3. Mas rico es imposible, muchos besos cielo.

    ResponElimina
  4. Unes tartaletes senzilles i delicioses, a mí les tomates seques em perden,. Bons Reis. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també Chus...sempre busco receptes que en portin! Petons!

      Elimina
  5. Apuntats queden!!! Ja tinc ganes de tastar-los!!
    Bona diada de Reis!!! Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Olga...i espero que per casa teva vinguéssin ben carregats! Petons!

      Elimina
  6. Feliz 2014 Monica, una receta exquisita que como dices da para variaciones interesantes, besos

    ResponElimina
  7. quin aperitiu mes original y de ben segur que bonissim

    ResponElimina