dilluns, 10 de febrer del 2014

GALETES LOGO

Ma mare no està massa bé dels genolls ni de l'esquena cosa que provoca que, de tant en tant, haig d'anar uns dies a recuperació. Va a un centre al costat mateix de casa seva, i està encantada amb tots els que hi treballen. Fa uns dies, va acabar una tongada de sessions, i com que suposo que mentre li posen escalfor o li fan fer els exercicis, explica de la dèria de ma germana i meva amb la rebosteria, ens va demanar si li volíem preparar alguna cosa per dur-los per esmorzar. La Nini, ma germana, li va fer unes cookie pops amb forma de Minnie xulíssimes, i jo uns mini cupcakes que van quedar prou bons...però la comanda no acabava aquí, perquè ma mare em va fer una petició addicional molt específica: que intentés reproduir en galeta el logo del centre....Ostres...no ho havia fet mai això de reproduir un logo...però em va fer gràcia i ho vaig intentar! I el resultat, ja veureu que va quedar prou "realista", i, si més no, vaig fer molt contenta ma mare, que amb el que la faig emprenyar normalment, ja toca de tant en tant! O sigui que ja sabeu, si heu de fer un regal a algú que té una empresa, botiga o comerç amb logo, a veure si us atreviu a reproduir-lo... Ah, per cert, sempre començo l'entrada amb una foto del resultat, però aquesta vegada la deixo pel final, per què pogueu comparar amb el logo original!

INGREDIENTS
Per la massa
100 grams de sucre
200 grams de mantega a temperatura ambient
1 ou
350 grams de farina
1 culleradeta de vainilla bourbon en pasta

Per la glaça
2 clares d'ou (el que equival a uns 70-75 grams de clara d'ou)
400-500 grams de sucre llustre
12 gotetes de vinagre blanc
colorant blau i aigua

Preparació
Es posa en el recipient del batedor elèctric la mantega i el sucre, i es barreja, amb l'accessori pala, fins obtenir una textura cremosa.


Llavors s'hi afegeix l'ou i es continua batent. 


S'hi incorpora la vainilla bourbon en pasta... 


...i finalment, la farina.


Continuem barrejant fins obtenir una massa homogènia, i no massa enganxosa.


És el moment de passar la massa damunt d'una superfície llisa, enfarinada, i acabar d'amassar a mà.


Amb l'ajuda d'unes guies que assegurin que aconseguim en tota la placa el mateix gruix, i fent servir un corró, estirem la massa.


Jo l'estiro entre dos papers de forn, i així es desenganxa més bé, i puc transportar-la fins a la nevera si cal refredar-la una mica.


Un cop ben estesa, i freda (si cal, la posem a la nevera durant 30 minuts), tallem les galetes. En aquest cas, com que no tenia cap tallador que em servís, vaig fer una plantilla amb paper, i vaig fer servir el "cutter" de cuina per tallar les galetes una a una.



Un cop tallades, les vaig col·locar damunt una safata de forn, folrada també de paper.


I a enfornar-les a 180 graus, opció de rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 12-14 minuts. no cal que es torrin gaire.


Un cop cuites, deixem refredar completament, i, mentrestant, preparem la glaça. Per fer-la, batem les clares, el sucre llustre i el vinagre, durant uns minuts, amb l'accessori globus del batedor elèctric, a velocitat alta.




Ha de quedar una pasta densa (no líquida) però treballable. La quantitat de sucre és orientativa, però, com a màxim, és 250 grams per clara d'ou. Reservem una petita part d'aquesta glaça blanca, per les lletres del logo, sempre tapada amb paper film, i a la nevera.


A l'altra part li afegim el colorant blau, fins obtenir el color desitjat, i remenem bé per repartir de manera igual el color.


Posem una mica d'aquesta glaça d'escriptura en una mànega, equipada d'una boca rodona llisa del número 3, i perfilem les galetes (es tracta de dibuixar-los el contorn que, un cop sec, farà de paret de la glaça de "relleno", evitant que s'escoli pels costats).


Un cop dibuixat el perfil de les galetes, el deixem assecar uns minuts (amb 15 o 20 n'hi ha prou). Això de dibuixar els contorns, o escriure en glaça, requereix una mica de perícia. Jo us aconsello que practiqueu abans damunt una superfície, abans d'atacar l'elaboració de les galetes.


A la resta de glaça blava, li afegim 3 o 4 cullerades d'aigua, i remeneu molt bé amb una cullera. És un procés per aclarir-la. La textura amb la que us ha de quedar és la que us mostro en aquesta foto, encara densa, però més líquida.


Posem aquesta glaça més líquida (que li diuen de "relleno") en un biberó, i omplint les galetes que havíem contornejat prèviament.



Perquè la glaça arribi arreu, podeu sacsejar una mica la galeta, o servir-vos d'un escuradents, per fer que arribi bé als marges. Vigileu de no posar-ne massa, per tal que no sobrepassi els marges i vessi! Un cop així plenes, heu de deixar assecar les galetes un mínim de 12 hores. Si no estan ben seques, en treballar-hi a sobre, les podeu malmetre!


I llavors només cal recuperar la glaça blanca d'escriptura (la més densa), reservada al principi, col·locar-la en una mànega equipada amb boca rodona del número 3, i escriure les lletres del logo. En aquest cas, un "actúa" amb un accent mol peculiar! Val a dir que, estava tan emocionada per haver pogut aprofitar totes les galetes (normalment en faig malbé alguna abans d'enllestir-les), que les vaig embolicar sense fer la foto abans; així que les fotos que us ensenyo, de la galeta-logo acabada, són ja embolicades per regalar, i, per tant, amb algun reflex del paper de cel·lofana força emprenyador!


I amb l'etiqueta del bloc...per què en poguessin consultar la recepta!!!


Oi que fan patxoca....i....el més important....


...oi que s'assemblen força al logo original???


I, el millor de tots....decorar galetes és una de les activitat més relaxants que conec...així que animeu-vos a provar-ho!
Que vagi de gust!

20 comentaris:

  1. Mònica, quina xulada de galetes! T'han quedat igual que el logo! Em sembla que el centre de recuperació on va la teva mare te n'encomanarà més, de galetes amb logo. Genials. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els van fer molta gràcia! Això de reproduir en dolç marques i logos m'agrada molt!

      Elimina
  2. Monica, quin treball, per fer aquestes galetes.
    Però ha valgut la pena, t'han quedat precioses
    Segur que no va quedar ni una miqueta

    ResponElimina
  3. Quina passada de galetes!!! Quin bonic detall!!!! Ja pots anar preparant més.......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. T'han quedat espectaculars! ben iguals que el logo! es devien quedar ben parats al rebre aquest regal tan especial!! un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi el que em va agradar més va ser la cara de ma mare! Li va fer molta il·lusió poder-les regalar, i dir que ho havia fet sa filla! Amor de mare!!! Petons!

      Elimina
  5. Guapíssimes, Mònica, i amb etiqueta i tot d'Ensucrat!! Això sí que és una dona professional...he he he. segur que en van gaudir a tope!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada molt el logo d'Ensucrat, que em va fer un meu nebot, i intento col·locar-lo sempre a tot arreu on puc! Petons Marina!

      Elimina
  6. Xulisssimes!! I la presentació un 10! Segur que et surten encarrecs amb aquesta carta de presentació!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla que si acceptés encàrrecs ja em podria despedir de dormir! Petons!

      Elimina
  7. Que bé que t'han quedat Mònica! Quina bona mà que hi tens!! :)

    Petonets!

    ResponElimina
  8. Chapeau Mònica! A partir d'ara vigila que els del centre no et vagin fent més encàrrecs, perquè t'han quedat unes galetes-logo clavades!

    Petons!

    ResponElimina