dimarts, 1 d’abril del 2014

PA INTEGRAL DE PANSES

El pa que us presento avui té una mica d'història. Resulta que fa uns dies vaig veure un pa de ceba fantàstic al fabulós bloc de l'Olga "La cuina de l'Olga", així que diumenge al matí em vaig aixecar amb la dèria de fer-lo a la panificadora...Estava convençuda que tenia un pot de ceba fregida al rebost, però quan ja tenia tots els ingredients dins la màquina vaig comprovar, amb gran desesperació, que la ceba havia desaparegut...Bé, no és que la ceba tingués poders teletransportadors, sinó que, senzillament, just quan obria la porta de l'armari vaig recordar que el darrer pot l'havia fer emprat per fer un guisat divendres...total que em vaig quedar, el que vindria a ser "compuesta i sin novio". Però, per aprofitar i alegrar la base de pa integral, vaig haver de pensar ràpidament què hi podria afegir, i la llum em va arribar quan vaig veure davant meu un paquet de panses....-I si faig pa integral de panses, que també està molt bo?. Dit i fet. Aquí teniu un pa boníssim, fruit d'un dels meus descuits, i, sobretot, del meu tarannà esverat, que em porta a començar les receptes sense saber si compto amb tot el necessari...Ja ho diuen..."no hay mal que por bien no venga"...i us deixo que no sé que m'ha entrat avui amb tan refrany popular! Ah, i per cert Olga, demà publicaré una versió del teu pa de ceba, que un cop feta la pertinent excursió al supermercat, vaig acabar fent només unes hores després!



INGREDIENTS
200 grams farina de força
300 grams farina integral
2 culleradetes de sal
1 culleradeta de sucre
 llevat sec de flequer (un sobre per 500 grams de farina)
310 ml d'aigua tèbia
100 grams de panses

PREPARACIÓ
Posem les farines al recipient de la panificadora.




Afegiu la sal i el sucre.


Incorporeu la llet tèbia, barrejada amb el llevat.


I just quan comenceu a amassar, incorporeu les panses.


Feu servir el programa per pa integral de la panificadora, que és una mica més llarg que el del pa blanc.


I tres hores i escaig més tard, tindreu aquest fabulós pa que, acompanyat d'una mica de formatge, farà les delícies dels panarres més exigents.



Mireu quina molla més esponjosa...sembla que digui clava'm queixalada!



Que vagi de gust!

20 comentaris:

  1. Menudo pan te ha salido, esa miga es de diez!!

    Besiness

    ResponElimina
  2. Els descuits a la cuina es converteixen en una manera d'improvisar i fer nous experiments. Aquest t'ha donat molt bon resultat, el pa està per clavar-li una bona mossegada! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat Chus és que, amb "lo" despistada que sóc...l'experimentació és constant a casa meva! Petons!

      Elimina
  3. Yo la pongo de vez en cuando queda muy rico, el problema es que tarda mucho tiempo y tal como esta la luz. El pan te quedo con pasas a mi gusto huuuuu.Besoss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó Doris...aquests de la companyia elèctrica ens toquem els pebrots per cuinar i tot! Petons!

      Elimina
  4. Doncs si que estàs refranera, sí, jeje...El que tu dius, ara hem sortit guanyant tots perquè enlloc d'un pa ara en tenim dos. Té molt bona pinta, per dins es veu deliciós. Me'ñ puc imaginar amb una mica de formatge... uuummm...!

    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho pots ben dir!!! La veritat és que aquest pa és un gran "acompanyant", en general! Petons!

      Elimina
  5. Has fe t un excel·lent pa!!! ja m'imagino l'olor què feia!! i lo bo que deu estar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, quan fas pa, la casa fa la millor olor del món mundial! Petons!

      Elimina
  6. Eiii aquest pa pre-ceba també fa una pinta boníssima!! i a mi també m'ha passat d'estar segura de tenir alguna cosa i a l'últim moment... canvi de plans!! un petó!

    ResponElimina
  7. M'encanta! Bravo les improvisasions obligades a la cuina!
    Marta

    ResponElimina
  8. Molt bé!! Molt bé pel pa i molt bé per la improvisació! :) Només de començar a llegir l'entrada ja m'has fet riure ja que això de "em pensava que tenia" m'és MOLT familiar ☺
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. ...ja et dic sempre que em sembla que no només compartim lloc de naixament...Petons!

      Elimina