dissabte, 5 de desembre del 2015

GALETES AMB FINESTRA

Ahir vaig impartir un taller de rebosteria nadalenca a l'Aula de Cuina del Mercat del Lleó. Gràcies a la Teresa de la parada Sabors, per tornar-me a convidar a preparar dolçaines en una aula cada dia més equipada...això de cuinar i que tothom pugui veure per una gran tele cada moviment de les teves mans, és una passada!!! En fi...que vam preparar diverses receptes, però una de les que va tenir més èxit va ser la d'aquestes galetes amb finestra que, si abans d'enfornar-les els feu un forat, i després les enfileu amb un cordillet, es converteixen en un ornament per l'arbre de Nadal originalíssim, comestibles i totalment homemade!!! Per cert les alumnes, grans i petites, van ser extraordinàries! Espero tornar-me a trobar amb totes elles ben aviat!!!




INGREDIENTS (per unes 25 galetes)
100 grams de sucre
200 grams de mantega a temperatura ambient
1 ou
350 grams de farina
1 culleradeta de pasta de llimona
1 dotzena de caramels

PREPARACIÓ
Primer de tot batem el sucre i la mantega (a temperatura ambient) amb el batedor elèctric (accessori pala) fins a obtenir una crema. 


Després hi afegim l’ou tornem a barrejar. 



Tot seguit afegir la pasta de llimona  i barregem una mica més. 



Ara és l'hora de la farina... que hem de mirar de barrejar bé fins que quedi tot ben integrat, i obtinguem una massa que comenci a no enganxar gaire. 




Aboquem la massa damunt un papel de forn enfarinat, i fem una última amassada manual.


Estenem la massa amb un corró, per obtenir una placa d'uns 0,5 cm de gruix, i deixem refredar una mica a la nevera (així la placa s'endurirà).


Preparem dos talladors, amb la forma que volguem (en aquest cas d'estrella), de dos mides diferents.


Amb el tallador gros, tallem el contorn de la galeta.


I amb el tallador petit la buidem, deixant un forat en el seu interior. Col.loquem les galetes així formades, damunt una safata de forn folrada.


Aprofitem aquest forat per a dipositar-hi mig caramel, aproximadament, trinxadet.




Enfornem, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 15 minuts. Veureu que, en coure's, el caramel es fon i s'arrapa a les parets interiors de la galeta, formant com un vidre, i creant l'efecte "finestra".


Un cop cuites, deixeu refredar una mica damunt la safata de forn. Després, desenganxeu amb compte i deixeu acabar de refredar damunt una reixa.



Són unes galetes que, a més de bones, són extremadament boniques...i molt adequades per aquestes festes que s'apropen! I mireu com n'estaven d'atentes les alumnes del taller mentre les preparava!! En resum una tarda divertidíssima, en la millor companyia!


Que vagi de gust!

5 comentaris:

  1. Que buenas!!! Con caramelos muy originales.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  2. Molt, molt, molt xules!!! Vull ser alumna teva!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  3. Són unes galetes precioses, que faran molt de goig a l'arbre de Nadal.

    ResponElimina
  4. Què galetes més xules!! No sabia que es podia fer això amb els caramels i que quedava tan maco! Ja sabia jo que eres tot un pou de sabiesa!! A veure me n'assabento del proper curs que facis i em puc apuntar! Un petonet!

    ResponElimina