Se li pot dir un pa d'aprofitament. Tenia farina de sègol, una bosseta de pipes pelades, i un pot de llavors de rosella...això amb uns quants ingredients bàsics més, i el llevat de forner sec que mai falta a casa, ha donat com a resultat una altra recepta de "confinament" d'allò més esplèndida! Aquest cop a mà, sense panificadora. Ben untat amb mantega i melmelada, és una manera una mica agradable de començar una altra d'aquestes jornades tan estranyes, preocupants i angoixants que ens ha tocat viure!
INGREDIENTS (Per un pa gros)
500 grams de farina de sègol (jo la vaig comprar al Bonpreu, marca blanca)
250 grams de farina de blat
15 grams de sal
20 grams de sucre blanc
2 sobres de llevat de flequer sec
600 grams daigua tèbia
50 grams d'oli d'oliva
pipes pelades i llavors de rosella a voluntat
PREPARACIÓ
Barregem en un bol les farines, la sal i el sucre.
Ja en el bol de la KA, afegim l'oli, l'aigua tèbia, i el llevat de flequer (del sec).
Amassem, i quan tot estigui ja integrat, afegim les pipes i les llavors (si teniu altres fruits secs o llavors, també us quedarà boníssim).
Acabeu d'amassar perquè tot quedi ben repartit. Veureu que és una massa una mica enganxosa, però fàcil de manipular si us enfarineu una mica els dits.
Col.loqueu la massa en un motlle, prèviament enfarinat. Com que creix una mica, mireu que la massa no arribi al límit del motlle. Tapeu i deixeu llevar uns 40 minuts.
Passat el temps, en un lloc càlid, veureu que la massa ha crescut i ha agafat forma arrodonida del damunt.
Ja només us queda enfornar, a 200 graus, en opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 30-35 minuts. Poseu un recipient amb aigua al forn mentre es cou el pa. El resultat, passada l'estona de cocció, veureu que és espectacular.
Deixeu refredar completament damunt una reixa...i ja podreu llescar i menjar.
D'un dia per l'altre està també deliciós!
I, sobretot, no oblideu preparar a les llesques un bon acompanyament.
Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada