Avui us porto un gelat pecaminós, d'aquell que no es pot deixar de menjar... Després d'uns dies de descans reboster -merescuts després de la marató sucrera que va suposar el cumple de la Mitu-, m'he tornat a posar el davantal pastisser per fer un gelat molt cremós i gustós....i sense geladora, perquè quan he anat a fer servir una de les dues que tinc, he vist que tenia la meitat de peces a Girona, i l'altra a Blanes...en fi, que l'he acabat fent a mà, traient del congelador cada 30 minuts, i remenant per evitar els cristalls! En tot cas, i pels que no teniu geladora, us haig de dir que el resultat és prou satisfactori!!!
INGREDIENTS
400 ml de llet
3 rovells d'ou
3 cullerades de sucre moreno
1 potet de pasta d'avellana
1 culleradeta de mel
2 cullerades de farina de blat de moro
400 ml de creme frâiche
un grapat d'avellanes trinxades
una tasseta de cagallons de xocolata negra
Aquesta pasta d'avellanes, de la marca Almendrina, la vaig trobar de casualitat al Carrefour |
PREPARACIÓ
En una cassola, a foc baix, posem la llet, els rovells i el sucre moreno.
Afegim la culleradeta de mel...
Batem bé, mirant que s'integrin tots els ingredients (aquí és opcional afegir les dues cullerades de farina de blat de moro).
Retirem del foc quan la crema resultant comenci a espesseir. L'hem de deixar refredar (primer a temperatura ambient i després una estona a la nevera).
Un cop ben freda la crema d'avellanes, la barregem amb els 400 ml de creme frâiche.
Dipositem el gelat, encara líquid, en un recipient, que col·locarem al congelador. Traurem cada 30 minuts, per sotmetre'l a una bona barrejada.
Quan la cosa comenci a solidificar-se, hi afegim les avellanes trinxadetes, i els cagallons de xocolata negra, i repartim bé.
Això de remenar-ho ho hem de fer durant unes 3 hores. Després, ja podem deixar acabar de solidificar, durant unes 3 hores més. I llavors, ja tindreu un magnífic gelat d'avellana preparat per servir! El seu gustet és excepcional!
Aquest cop, jo els vaig servir en "cons" de galeta!!!
Ja veureu que no podreu deixar-ne de menjar!!!
Que vagi de gust!
Que bo aquest gelat!!! Jo no l'havia vist mai aquesta crema d'avellanes i mira que de l'almendrina compro sempre la crema d'atmetlles.... Haurem de buscar-la!! T'ha quedat un gelat deliciós!! Molt bona recepta!
ResponEliminaJo tampoc l'havia vist mai Neus...però a vegades al Carrefour trobo petits tresors...fa poc, a un de Girona, tenien icing sugar Betty Crocker!!!
EliminaSin heladera y lo rico que te quedó.Besos amiga
ResponEliminaEstà clar que la geladora no és imprescindible!!!
EliminaQue rico Mónica, este helado es una delicia, pero yo ya hasta el año que viene no pruebo ninguno más, ya me he pasado este verano. La pasta de avellana no la había
ResponEliminavisto,¿sirve también para los bizcochos? tienen que dar un sabor muy bueno.
Besos
Cocinando con Montse
Jo també tinc intenció de fer-la servir per algun pastís!!! Ja t'explicaré! Ostres doncs deus tenir força de voluntat, perquè jo no m'hi puc resistir en cap època de l'any als gelats!!!
EliminaEts la Reina dels Gelats!!!!! Quina passada!!!!!
ResponEliminaTot i que aquest no l'has preparat amb la geladora.....al final em faràs comprar-me una!!!! ;)
Petonets,
Olga
Però ja veus que no tenir-ne no és impediment per fer un bon gelat!!!
EliminaNo has utilitzat la maquineta dels gelats? Per quin motiu?
ResponEliminaPerquè tot i tenir-ne dues, tenia les peces repartides entre casa meva i casa ma mare a Blanes!!! Això d'anar amunt i avall és el que té! Així que, a mà! El resultat, molt bo!
EliminaQuin gelat tan bo, tota una explosió de sabors ha de ser.
ResponEliminaEl gelat d'avellana és un dels meus preferits!
EliminaLa combinació d'avellana i xocolata és tremenda!! m'encanta aquest gelat, a veure si tot i no tenir geladera m'hi atreveixo, perquè veig que t'ha quedat genial!
ResponEliminaSegur que et queda boníssim!
EliminaHola guapa!! Quin gelat més deliciós!! Ja torno a ser per aquí, després d'uns dies de repòs, i veig que continues amb els gelats!! Una passada, aquest receptari gelater... he he he. Petons!
ResponEliminaEspero que t'hagin anat bé les vacances! Quina alegria tornar-te a tenir per aquí! Petons!
Elimina¡Uhmmm! que combinación más rica. Me gusta la receta y tu blog así es que, me quedo por aquí. Bss.
ResponElimina¡Uhmmm! que combinación más rica. Me gusta la receta y tu blog así es que, me quedo por aquí. Bss.
ResponEliminaMoltes gràcies mavie!!! Jo també visitaré el teu!!! Petons!
Elimina