divendres, 17 de juliol del 2015

NUTELLA ROLLS

Que la nutella és una de les meves perdicions...ja ho sabeu fa temps...Així que no us sorprendrà que hagi desafiat el termòmetre (que a Girona, aquests dies, s'entesta en arribar als 40 graus fàcilment) i obrir el forn per preparar aquestes meravelles...que van desaparèixer just després de refredar-se (i no del tot)!!! Per fer-los vaig fer servir la farina francesa per brioix Francine, que és una passada...o sigui que si aquest estiu aneu per França...no dubteu a carregar-ne (quines ganes que algun importador es deicideixi a portar-les a les nostres botigues!!!!) A veure què us sembla!



INGREDIENTS (Per dos motlles rodons de 24 cm de diàmetre aprox.)
700 grams de farina per brioix Francine
350 ml de llet tèbia
2 culleradetes de sal
4 cullerades generoses de sucre blanc
150 grams de mantega
2 ous
1 sobre de llevat de flequer (mireu per quanta farian és, si és per 500 grams, poseu-ne 2)
Nutella "per un tubo"
una mica més de llet per pintar els brioxos

Aquesta farina és genial!!!

PREPARACIÓ
En un bol disposem la farina, el sucre i la sal.


Barregem el llevat amb la llet tèbia.


Aboquem la llet i el llevat i l'ou al bol dels ingredients secs.


Comencem a amassar amb l'accessori ganxo de la KA, i hi anem afegint la mantega tallada a trossets.


Amassem durant uns 12-15 minuts fins obtenir una massa elàstica i que no s'enganxi.


Posem la massa en un bol, la tapem i la deixem llevar una hora i mitja aproximadament.




Un cop doblada, l'estirem amb l'ajuda d'un corró...


...i la ben untem amb nutella!!! Moolta nutella!!!



Enrotllem la placa sobre si mateixa...


...i la tallem a bocins.


Posem els bocins dins els motlles, que haureu untat amb mantega. Deixeu espai entre els bocins, perquè han de tornar a llevar.


Tapeu amb film i deixeu que tornin a llevar...ja veureu com ompliran tot el motlle...



Un cop hagin doblat el seu volum (aproximadament una hora més), pinteu amb llet i cap al forn, opció rebosteria, a 180 graus, durant uns 20 minuts, o fins que estiguin ben inflats i daurats.


En acabat...tindreu aquesta meravella per berenar!!!




Que vagi de gust!

4 comentaris:

  1. Que delicioso te quedo y ya veo que la harina es muy buena y esponja mucho.Gracias cielo.

    ResponElimina
  2. Oh quina delícia!! Jo no menjo mai nutella perquè si començo no puc parar!!
    Ideal per un bon berenar amb nens ;)
    Petonets
    Anna

    ResponElimina
  3. MMMM.....amb la gana que tinc ara mateix, me'ls menjaria tots!
    Boníssims!!!
    Petons i...bon cap de setmana, Mònica!
    Olga

    ResponElimina
  4. M'ha semblat que algú a dit NUTELLA!!!!! Jo per Nutella aprendria a fer brioches i aixó que les masses em fan una mica de por....! Quina recepta més al.lucinant!! Me l'apunto!! Un petonet!!

    ResponElimina