Aquest cap de setmana em van regalar un motlle de bundt cake. És molt simple, tot rodó, sense formes extravagants, però em va encantar. De seguida vaig posar-me a buscar receptes per fer-lo servir i vaig trobar la del bundt de xocolata de la venerada Martha Stewart, però amb el tema de les mides (amb tasses...etc) vaig tenir por d'espifiar-la. Així que em vaig decidir per una recepta adaptada, molt i molt similar, que vaig trobar a la web Petit Chef, que portava mides en grams. És una mica entretingut de preparar, però ha quedat molt bonic i molt bo. Us adverteixo que les mides que us dono són per un motlle de bundt petit. Si el vostre és dels fondos i grossos, haureu de doblar les mides.
Ingredients
180grams de farina tamitzada
115 grams de mantega a temperatura ambient
190 grams de sucre
2 ous
1 cullerada de bicarbonat
120 ml de llet sencera i un raig de llimona exprimida (deixar reposar 10 minuts abans de fer servir aquesta barreja).
80 ml d'aigua
115 grams de mantega a temperatura ambient
190 grams de sucre
2 ous
1 cullerada de bicarbonat
120 ml de llet sencera i un raig de llimona exprimida (deixar reposar 10 minuts abans de fer servir aquesta barreja).
80 ml d'aigua
30 grams de cacau en pols
un pessic de sal
2 culleradetes d'essència de vainilla
Preparació
La recepta que he seguit ho explicava per punts, i m'ha anat molt bé, així que seguiré el mateix sistema.
1. Tamitzar la farina, afegir el bicarbonat i la sal i guardar.
2. Calentar l'aigua i diluir-hi el cacau barrejant molt bé. Afegir també l'essència de vainilla i també guardar.
3. Precalentar el forn a 180ºC amb la funció rebosteria (dalt i baix i ventilador)
4. Untar el motlle amb mantega.
5. Posar en el batedor elèctric (jo he fet servir la meva estimada i indispensable KitchenAid) la mantega i el sucre i batre a velocitat alta uns 3 minuts (amb la pala, no el globus). Després afegir els ous un a un i batre, més a poc a poc fins que quedin ben integrats.
6. Sense parar de batre, a velocitat baixa, afegir un terç de la barreja de farina i anar alternant amb la llet i la llimona (que haurem deixat reposar 10 minuts) fins que ho hàgiu incorporat tot.
7.Afegir el cacau (prèviament barrejat amb l'aigua i la vainilla) i seguir batent a baixa velocitat fins que tot quedi ben barrejat.
8. Abocar la barreja en el motlle i posar al forn uns 25 minuts (si el motlle és gros el temps augmentarà fins aproximadament 50 minuts), a 180ºC, amb calor a dalt i a baix.
9. Passat el temps treure del forn i deixar refredar.
10. Desemmotllar i deixar que refredi totalment.
1. Tamitzar la farina, afegir el bicarbonat i la sal i guardar.
2. Calentar l'aigua i diluir-hi el cacau barrejant molt bé. Afegir també l'essència de vainilla i també guardar.
3. Precalentar el forn a 180ºC amb la funció rebosteria (dalt i baix i ventilador)
4. Untar el motlle amb mantega.
5. Posar en el batedor elèctric (jo he fet servir la meva estimada i indispensable KitchenAid) la mantega i el sucre i batre a velocitat alta uns 3 minuts (amb la pala, no el globus). Després afegir els ous un a un i batre, més a poc a poc fins que quedin ben integrats.
6. Sense parar de batre, a velocitat baixa, afegir un terç de la barreja de farina i anar alternant amb la llet i la llimona (que haurem deixat reposar 10 minuts) fins que ho hàgiu incorporat tot.
7.Afegir el cacau (prèviament barrejat amb l'aigua i la vainilla) i seguir batent a baixa velocitat fins que tot quedi ben barrejat.
8. Abocar la barreja en el motlle i posar al forn uns 25 minuts (si el motlle és gros el temps augmentarà fins aproximadament 50 minuts), a 180ºC, amb calor a dalt i a baix.
9. Passat el temps treure del forn i deixar refredar.
10. Desemmotllar i deixar que refredi totalment.
Finalment el podeu ensucrar -com he fet jo, amb sucre llustre-, o tirar-hi per sobre xocolata, blanca o negra, si el voleu més contundent!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada