Després d'una sèrie de cupcakes de tons neutres i apagats, tenia ganes de convertir la meva cuina en una explosió de colors, així que, quan la meva mare em va encarregar uns cupcakes per regalar a una tieta acabada d'operar que volia anar a visitar no vaig dubtar ni un moment en decantar-me pels roses i vermells i, en conseqüència, pels gerds. Us deixo, doncs, la recepta d'uns cupcakes farcits de melmelada de gerds i coronats per una buttercream o crema de mantega, també amb gust a gerds, i una mora-llaminadura que li dóna un toc final "ideal"!
INGREDIENTS
INGREDIENTS
Pels cupcakes (unes 18 peces)
225 grams mantega a temperatura ambient
225 grams sucre
4 ous
225 grams farina (de la de "bizcochos" que ja té el llevat incorporat)
1 culleradeta d'aroma de vainilla
melmelada de gerds
melmelada de gerds
Per la crema de mantega (buttercream) de gerds
180 grams de mantega a temperatura ambient
320 grams de sucre llustre
2 cullerades de llet
Unes gotes d'essència de gerds
colorant rosa
PREPARACIÓ
Es bat la mantega i el sucre llustre, en una batedora elèctrica, fins que queda una crema. S'afegeixen els ous un a un i es continua batent (aquí sembla que la crema es talli però no patiu, només es que queda una mica líquida). Llavors incorporeu la farina, de cop (no cal passar-la pel sedàs) i l'essència de vainilla, i es continua batent fins que queda tot integrat. Després, amb una cullera d'aquelles de gelats, omplo les càpsul·les de cupcakes (en aquest cas també vermells, amb circumferències petites blanques) i ho poso a coure al forn, a uns 180 graus, durant uns 15 minuts. Un cop fets els traieu del forn, i els deixeu refredar. Després entra en joc el buidador. Haureu de buidar els cupcakes, farcir-los de melmelada de gerds i tornar-los a tapar, només amb la part superior de l'extret.
Aquesta imatge és de quan estava fent el procediment de farciment.
Aquesta imatge és de quan estava fent el procediment de farciment.
Després, prepareu la crema de mantega, que, com dic sempre, és nivell 0 de dificultat. Es posa en un bol la mantega a temperatura ambient i el sucre i es bat, primer a poc a poc, i un cop el sucre comenci a integrar-se, a més velocitat. Llavors afegim l'essència i les cullerades de llet i s'acaba de batre fins que la barreja adopta un color més blanquinós (uns cinc minuts). Al final, afegim el colorant i ho barregem a mà fins aconseguir el color desitjat. Després poseu la crema de mantega en mànegues i feu la decoració amb la boca i de la manera que la imaginació us suggereixi en aquell moment, afegint la mora de llaminadura al capdamunt, per acabar la vostra obra! Només un consell, la crema de mantega omple molt i pot arribar a ser carregosa, així que jo prefereixo sempre no abusar-ne...
Ohhhhhhhhhh no en podem fer una mossegadeta???? quina ganaaaaaaaaaaaa m´ha entrat!!!!
ResponEliminaTeletransportat a Girona i te'ls preparo en un plis....si encara no tens aquests poders (tot arribarà) no pateixis que te'ls preparo quan ens veiem. Una abraçada "chulilla"!!!
Elimina