dimarts, 9 d’abril del 2013

CRÊPES ILLENQUES

La recepta bàsica de la massa de les crêpes ja us la vaig explicar en un entrada anterior , però, en aquest cas, us vull explicar concretament com les vam preparar dissabte a la nit, amb les nenes, per presentar-les al "Memòries d'una cuinera" d'aquest mes. En realitat, tot el dia els de casa van estar opinant sobre el seu farcit ideal! En Marc volia que fos exòtic, i les nenes deien que els agradaven més els clàssics de tota la vida (pernil dolç i formatge, xocolata i llimona i sucre). Finalment, com que jo sóc la cuinera, he agafat les regnes i he optat per combinar uns quants productes que tenia al rebost i elaborar el que he batejat com les crêpes illenques, en honor a un dels territoris més preciosos dels Països Catalans: Ses Illes. Han estat molt alabades, i fins i tot algú ha demanat que quedin oficialment incorporats al top ten familiar, just després dels de llimona i sucre, que és el "number one"!

INGREDIENTS (Per unes 6 crêpes)
250 ml de llet
125 gr. de farina
2 ous
un pessic de sal
una nou de mantega (més la d'untar la paella o crepera)
sobrassada de Mallorca
formatge de Mahó
ametlla picada
mel


PREPARACIÓ
En un recipient fondo, poseu la farina, el ous i un pessic de sal, i amb la "minipimer" aneu batent mentre afegiu la llet a poc a poc.


Quan tot estigui ben integrat, ja teniu la massa preparada. Hi ha qui aconsella deixar-la reposar una estona a la nevera, però, si no teniu temps, la podeu fer servir directament. Just abans de fer-la servir heu d'afegir-hi la nou de mantega desfeta (jo sempre la desfaig amb el microones).


A partir d'aquí ja haureu de fer servir les dues eines bàsiques de tot "creper": l'eina en forma de "T" per estendre la massa per sobre la paella o la creppera, i l'espàtula per girar-la, ambdues de fusta.


Calenteu bé la paella o creppera, unteu la superfícies amb una mica de mantega, i aboqueu una porció de massa. Abans que prengui, amb la "T", i tot fent moviments circulars, l'heu d'estendre.


Quan estigui cuita d'un costat, amb l'ajuda de l'espàtula, procediu al gir.


Aquest és el moment del farcit. En aquest cas, com ja us he avançat, vaig posar-hi formatge de Mahó i trossets de sobrassada (sense passar-me perquè no quedés massa oliós).


Doblegueu per la meitat i acabeu de coure.


Llavors, col·loqueu-la en el plat o safata en la que la volgueu servir, amb un trosset de sobrassada petita al bell mig. Repartiu l'ametlla picada per sobre, i acabeu de decorar amb uns fils de mel, que es poden fer arribar fins al plat per arrodonir la presentació. I ja està llesta!!!



Que vagi de gust!!!
Ah!!! Per cert, amb aquesta recepta participo al Memòries d'una cuinera d'aquest mes!!!



16 comentaris:

  1. m'agrada molt la combinació, i el toc final de la mel.....quina gana, això no ho podrem aguantar!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El salat del formatge i la sobrassada, amb el dolç de la mel, trobo que és un contrast fantàstic!!! Als de casa els va agradar molt!

      Elimina
  2. Quina combinació més bona Mònica i amb el toc de les ametlles i la mel al final... que bones, de 10 i ben dedicades a les illes, si senyor!! Jo també les voldria dins el top ten, així que ja les provaré! hehehe

    Una abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si les proves de fer ja hauràs begut oli!!!No et podràs resistir a preparar-ne!!! Una abraçada!!!

      Elimina
  3. Sí que has anat depressa amb el repte de Memòries, Mònica!! T'han quedat molt bons, amb sobrassada en vam fer abans d'ahir a casa, perquè ens encanten i perquè també tenim crepera elèctrica. Per cert, molt bona la foto del moment d'escampar la massa! És difícil aturar-se a fotografiar, en aquell instant... he he. Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pensa Marina que, en aquell precís moment, tenia tres ajudantes fotògrafes que estaven estirant la càmara i empentant-se per veure qui feia la foto més maca...o sigui que la girada de crêppe i la seva immortalització, té molt mèrit!!! Tinc unes filles que segur que es dediquen a algún tipus d'activitat artística visual!!!

      Elimina
  4. Uauuuuu...quin plaer ...aixo deu ser delicatesen pura !!!
    petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Llàstima que no convingui preparar-les massa sovint!!! Una abraçada!

      Elimina
  5. Doncs estic d'acord, bona opció pel top ten!;)
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla una iniciativa genial!!! O sigui que sempre que pugui hi participaré!!!! Una abraçada!

      Elimina
  6. clar que sí! la cuinera sempre mana! Moltíssimes gràcies per participar. Molts petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un plaer! I pensant combinacions per crêppes encara més! Una abraçada!

      Elimina
  7. Quina bona idea, molt bona combinació. Boníssimes!
    Marta

    ResponElimina
  8. M'agrada la combinació, les crepes salades m'encanten i amb el toc de mel amb la sobrassada i el formatge...mmm Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marta...Van quedar molt bones i vam gaudir d'una bona "crepada"!!! Una abraçada!

      Elimina