Avui volia provar de solidificar una crema. Resulta que sempre que farceixo un pastís d'alguna crema, en tallar-lo, s'escapa, i mai puc obtenir un tall net. Per això he fet l'experiment de treballar amb làmines de gelatina una crema de praliné boníssima que a França la casa Mont Blanc comercialitza ja preparada, en llauna, per servir a l'estil de les natilles (ostres, aquesta setmana, amb tant producte francès, encara m'acabaran nominant per la Legió d'Honor). I...per fi...he obtingut un tall de pastís farcit de crema perfecte!!! I, talls a part, en conjunt, el pastís ha resultat deliciós ! A veure que us sembla!
INGREDIENTS
1 placa de pasta brisa
1 pot de crema de praliné Mont Blanc
3 fulles de gelatina
4 clares d'ou
3 cullerades soperes de sucre llustre
unes gotes de suc de llimona
Aquesta crema és molt bona, i no porta colorants ni conservants!!! |
PREPARACIÓ
Agafem un motlle desmuntable, rodó, i el ruixem amb spray antiadherent.
I estenem per sobre la placa de pasta brisa, prement bé les parets.
Punxem el cul amb una forquilla, i enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), fins que estigui ben dauradeta (aproximadament uns 15-17 minuts). Penseu que després no ha de tornar a coure, o sigui que l'heu de treure quan la tingueu al punt de ser menjada.
Un cop cuita desenforneu, i deixeu refredar.
Mentrestant, anem a preparar la gelatina. Posem en un plat tres fulles de gelatina, tallades en tres trossos cada una.
Cobrim d'aigua i deixem hidratar durant cinc minuts.
Afegim les fulles de gelatina, ben escorregudes.
Remenem i remenem fins que s'hagi ben dissolt.
Llavors aboquem la crema dins la massa brisa cuita i deixem refredar durant unes tres o quatre hores. Si voleu, per agilitzar una mica el procés, posseu-lo una estona a la nevera.
Passat aquest temps, veureu que la crema ha agafat consistència de flam.
Només us quedarà preparar una merenga amb el batedor elèctric, equipat de l'accessori globus. Es tracta de batre les clares d'ou, el sucre llustre i el suc de llimona fins obtenir un resultat ben consistent. Col·loqueu la merenga obtinguda en una mànega amb boca rodona llisa, i repartiu per sobre la crema.
Cal cobrir tota la crema.
Per donar-li una acabat més xulo, amb un soplet de cuina, rostiu una miqueta les muntanyetes de merenga.
I ja teniu el pastís acabat i preparat per servir a taula. Per anar bé, la merenga sempre es millor que l'afegiu a darrera hora, així no s'humitejarà ni baixarà.
Que vagi de gust!
Uuuuau!!! Entre el pastis de castanya i aquest altre....oooh quina delicia!! M'encanta!!! Jo en vull un trosset! Petons,
ResponEliminaLaura, tant de bo te'l pogués fer arribar! Una abraçada!
Eliminacaram noia, cada dia em sorprens més!
ResponEliminaprimer de tot per la imaginació que arribes a tenir per fer cada vegada coses diferents, després per la de productes que tens que no sé on es trobes i, finalment, la de temps que treus per fer cosetes per al paladar i fer-les públiques!
enhorabona, Mònica!
Un experiment ben exitós!!! I aquesta crema, no sé però em sembla que ens la menjaríem a cullerades. Uhmmmm!!!
ResponEliminaPetonets
I no te n'haurà sobrat un trosset, oi?
ResponEliminaJo em menjaria un ben de gust ara mateix, que tinc al café del matí molt solet...
Petons!