Feia molt de temps que tenia pendent de prepara scones, una mena de panets d'origen escocès, molt típic al món anglosaxó per esmorzar i berenar. Ahir, vaig començar a mirar receptes d'aquí i d'allà, i vaig acabar fent-ne una de pròpia, sense mantega, i amb els productes que tenia a l'abast, que va donar molt bons resultats. Tenen una textura entre pa i galeta esponjosa, i oberts i farcits de melmelada són boníssims! I la veritat és que es fan en un no res!
INGREDIENTS
250 grams de farina (aprox. cal veure què accepta la massa)
25 grams de farina de blat de moro
mitja culleradeta de sal
mitja culleradeta de llevat tipus Royal
60 grams de sucre moreno
4 rovells d'ou
150 grams (que no ml) de nata líquida
un bon grapat d'orellanes
una mica de farina d'ametlla per empolsinar
PREPARACIÓ
Primer de tot barregem les farines, amb la sal i el llevat.
Fem un forat al mig de la barreja de farines, i hi incorporem els rovells....
...el sucre moreno...
...i la nata líquida.
Si ho barregem tot plegat a màquina, ho hem de fer molt poca estona, i a velocitat baixa. Si ho fem a mà, no cal amassar gaire, només cal que els diferents productes quedin ben integrats.
Pel que fa les orellanes, les tallarem a trossets ben petits.
Llavors afegiu les orellanes a la massa i remeneu bé.
Si veieu que la massa us queda molt enganxosa, afegiu una mica de farina.
La textura final ha de permetre que l'estireu damunt el marbre, fins obtenir una placa d'un gruix de 2-2,5 cm, i la talleu a porcions amb un ganivet.
Col·loqueu totes les porcions damunt una safata folrada de paper de forn.
Pinteu amb ou.
I empolsineu cada un dels scones amb una mica de farina d'ametlla.
Enforneu, a 180 graus, opció forn (només escalfor per baix) durant uns 12-14 minuts, i uns 4 o 5 minuts més en opció rebosteria (escalfor per dalt, per baix i ventilador), per tal que quedin ben daurats. I ja els teniu preparats.
Només cal que els deixeu refredar una miqueta....
....els obriu per la meitat....
...i els farciu amb la vostra melmelada preferida.
Ja veureu que us llepareu els dits!
Que vagi de gust!
Què bons Mònica, t'han quedat molt bé, i al fer-los amb orellanes deuen tenir un punt dolcet molt bo!
ResponEliminaPetons!
A mi les orellanes soles no m'agraden massa, però dins als scones, com tu dius, li donen un puntet deliciós! Petons!
EliminaBoníssims per esmorzar amb mantega. Les orellanes li donen un punt different, m'agrada
ResponEliminaMoltes gràcies Rosa Maria! Petons!
EliminaQuins scones més rebonics t'han quedat! I sense mantega. Ara mateix m'apuntava a berenar. Petons.
ResponEliminaPerò tot i que no portin mantega, queden molt i molt bé! Petons!
EliminaJa les vaig veure al facebook, que bones les scones! No n'he fet mai, sempre les he menjat de forn, però m'encanten. I amb la melmelada hi deuen quedar molt ben casades! Petons
ResponEliminaEn realitat amb quasi tots els farcits dolços estan d'allò més bons! Una abraçada Marina!
EliminaQue bons deuen ser! No els he provat mai però la pinta ho diu tot! petons
ResponEliminaGràcies Roser...si que eren bons, i es conserven en perfecte estat un parell o tres de dies! Petons!
EliminaGràcies per ampliar els meus coneixements culinaris. No havia sentit parlar mai d'aquests dolços....... Han de tenir un gust molt especial......
ResponEliminaPetons,
Olga
Gràcies a tu per tenir la paciència de seguir-me! Petons!
Elimina