A casa, quan mengem pollastre a l'ast sempre queden pits...Per anar bé, els pollastre haurien de tenir quatre cuixes...però com que no es tracta de promoure la modificació de tan preuada espècie...utilitzem els pits sobrants per fer receptes múltiples...En aquest cas, a més, vaig decidir introduir, en aquesta cuina d'aprofitament. un dels meravellosos regals que ens van fer en el Ganxetes Tour 2015 -una trobada blocaire a la que vam assistir fa uns dies- l'empresa de Vermut Miró, una ampolla de vermut roig d'allò més deliciós...A més, serveixi aquesta recepta com a petita aportació a les Jornades Gastronòmiques "La Cuina amb Vermut de Reus", que es celebren aquests dies, l’eix central de la qual és incorporar el Vermut Miró de Reus com a ingredient dels plats que prepararan els restaurants reusencs participants. En fi...va aquí la meva proposta, ideal per un vermut, un primer informal, o un sopar diferent!!!
INGREDIENTS
1 ceba grosa picada
150 grams de bacon tallat a trossets
2 pits de pollastre
sal, pebre i nou moscada
2 tassetes de vermut Miró
8-10 làmines de pasta filo
mantega
llavors de rosella
Per la beixamel
500 ml de llet
1 cullerada de mantega
2 cullerades de farina de blat
sal, pebre i nou moscada
PREPARACIÓ
Com a qüestió prèvia, pelem els pits de pollastre i els piquem, reservant el resultat.
Tot seguit, sofregim la ceba, també picada...
...i un cop cuita, hi afegim el bacon a tiretes.
Un cop el bacon dauradet, hi aboquem el pollastre a l'ast picat que teníem reservat.
Condimentem amb sal, pebre negre i nou moscada.
I hi afegim l'ingredient estrella...el vermut Miró.
Sofregim bé, tot esperant s'evapori part de l'alcohol.
Paral·lelament haurem preparat una beixamel no excessivament espessa. Per aconseguir-la, desfem en un caçó una cullerada de mantega...
...i l'emprem per torrar una miqueta (sense que es cremi), la farina.
Un cop agafi un to marronós clar, hi aboquem la llet tèbia, i remenem, i remenem...
Condimentem amb sal, pebre negre i una mica més de nou moscada.
Un cop la mescla espesseeixi, l'afegim al pollatre. Va bé col.lar-la, perquè així evitem el perill dels grumolls.
Dipositem en una safata i deixem refredar. Aquesta part de la recepta la podeu tenir feta del dia abans, i preparar el pastís mitja hora abans de servir-lo...perquè tebi és molt més bo!
Una estona abans de servir-lo, munteu i coeu el pastís cruixent. Per fer-ho folreu un motlle tipus quiche amb 8-9 fulles de pasta filo. En posareu una, untareu amb una mica de mantega fosa, i així, anar sobreposant, fins obtenir una base que permeti embolicar el farcit.
Repartiu el farcit...i tapeu amb la pasta del voltant, untant cada una de les capes amb una mica de mantega. Perquè quedi més polit, podeu emprar una darrera fulla per rematar, tapant totes les juntes, i rematant per la part baixa del pastís, com si d'un llençol es tractés!
Només us quedarà fer una darrera untada de mantega, i empolsinar la superfície amb llavors de rosella.
Enforneu a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 15-18 minuts, o fins que estigui ben cuit, daurat i cruixent, per baix i per dalt.
I ja podeu servir a porcions...Ja veureu quin gust més exòtic i sorprenent!!!
Que vagi de gust! I visca el Vermut de Reus!!!
Monica qui pastis mes bo, i amb aquest vermut, Hummmm.
ResponEliminammmm vull fer-lo ja!! la meva recepta amb vermut no te l'ampolla a la foto ainss quin fallo. Besets guapa!
ResponEliminammmm vull fer-lo ja!! la meva recepta amb vermut no te l'ampolla a la foto ainss quin fallo. Besets guapa!
ResponEliminaAquest pastís salat està impressionant!! Veig que ets tot terreny, dolç i salat! No se't resisteix res... Un petonet!
ResponEliminaOOOhh!! Un bon final pels pits de pollastre!!! Què bo!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Uauuu quines bones idees que tens Monica!
ResponEliminaAnna
Molt bona idea, m´ha vingut Marroc al pensament de una volada!!!
ResponEliminaPetons
Estava mirant les fotos i llegint la recepta i m'estava imaginan l'aroma... quina pinta!
ResponEliminapetons