Setmana esbojarrada, el que vol dir poc temps per estar entre fogons...M'he passat la setmana viatjant d'aquí a allà, i avui, a més, hem tingut a casa una convidada vinguda de molt lluny, d'Etiòpia...en fi...un no parar...Espero que dissabte i diumenge em permetin carregar piles...Mentre arriba el descans del guerrer, us deixo aquestes pastetes de mel i sèsam...que es fan en un tres i no res, i tenen un gust molt original!
280 grams de farina
125 grams de sucre llustre
125 grams de mantega
50 grams de mel
1 ou més 1 rovell
3 cullerades de llavors de sèsam
PREPARACIÓ
Amb l'ajuda d'un batedor, barregem bé la mantega i el sucre llustre fins obtenir una massa cremosa.
Hi afegim la mel i barregem una mica més fins que s'integri.
Llavors és el torn de l'ou, que també haurem de barrejar.
I, per acabar, la farina i un terç de les llavors de sèsam.
Amassem bé, fins obtenir un resultat més o menys així.
Donem forma de corró al a massa, i l'emboliquem amb paper film.
La deixem reposar un parell d'hores a la nevera, i en acabat, la tallem a rodanxes.
Aixafem una mica les rodanxes, sense que perdin la forma...
...pintem amb rovell d'ou....
...i recobrim amb la resta de llavors de sèsam.
Només queda enfornar, en opció rebosteria (baix, dalt i ventilador), a 180 graus, durant 12-14 minuts, o fins que estiguin ben daurades.
Les deixeu refredar una estona damunt una reixa...i a degustar!!! Amb el cafè, o per picar a mitja tarda...són ideals!
M'agrada molt el gust de les llavors de sèsam, i aquestes galetes són tan fàcils de fer que segur que m'animo a provar-les! Una abraçada!
ResponEliminaEts una maquineta de treballar!!! Segur que a la vostra amiga li han encantant......
ResponEliminaPetons i...descansa!!!!
Olga
Tiene mérito que con tan poco tiempo hagas cosas tan ricas.
ResponEliminaBlanca de JUEGO DE SABORES
Aquestes pastetes me les porto perque tots els ingredients ens agraden i han de quedar unes galetes fantàstiques.
ResponEliminaM'he mirat totes les receptes teves que tenia pendents... massa dies sense pasar-me. La veritat que totes magnífiques a qual millor :)
petons
Ja trobava a faltar les teves llepolies Mònica! Aquestes galetes segur que m'encantarien ja que m'agrada molt el sèsam, i és una font important de calci (aquesta és l'excusa jeje).
ResponEliminaPetons guapa!
Anna
Aquestes són les receptes que necessitem: les que es fan en un plis plas!! Quina pinta!! I ben saludables: mel i sèsam! Per no parar de menjar!!
ResponEliminaUna abraçada i esperem que sí que hagis pogut agafar forces!! :)
M'agrada molt aquest tipus de galetes que es fica a la nevera per després fer els talls, em sembla molt més senzill sobretot ara que comença a fer calor... amb el gustet a mel i el cruixent de les llavors han d'estar de vici! un petó!
ResponEliminaQue delicia cielo, me quedo con tu receta con tu permiso.Bssss
ResponElimina