divendres, 13 de desembre del 2019

BRYSSLKEX O GALETES DANESES

Pel repte en el que participo els divendres, en el que en aquesta ocasió havíem de preparar una recepta danesa, m'he decidit per fer una recepta de galetes daneses, les típiques de la caixa blava. La recepta l'he tret del meu nou llibre, "Souvenirs", de @aliterdulcia, que és una preciositat. És una mena de compendi entre guia de viatges i receptari europeu, que no us podeu deixar perdre! A més la recepta és molt senzilla de preparar i amb resultat assegurat!


INGREDIENTS (per unes 40 galetes)
200 grams mantega a temperatura ambient
120 grams sucre llustre
2 ous
les llavors d'una beina de vainilla
300 grams de farina de blat
un pessic de sal
cireres confitades

PREPARACIÓ
Batem la mantega, que haurem tret una bona estona abans de la nevera, i el sucre llustre, força estona, fins a obtenir una crema esponjosa.



Llavors hi afegim els ous, un a un. Semblarà que la massa es talli després d'afegir cada un dels ous, però bateru una estoneta més i us tornarà a quedar cremosa. Tot seguit, afegiu les llavors de vainilla.


I per acabar, a una velocitat ja més baixa, la farina i la sal. Com que la barreja és tova, jo ho he fet tot amb l'accessori globus de la KA.


Al final us ha de quedar una massa més o menys així.


La col.loqueu dins una mànega pastissera, amb una boca arrissada, i aneu formant aquesta mena de roses, damunt una safata folrada de paper de forn.



Agafeu les cireres confitades, les talleu per la meitat, i poseu mitja cirera damunt el bell mig de cada galeta.



Enforneu a 170 graus, opció rebosteria (escalfor a baix,, a dalt i ventilador), durant uns 10-12 minuts o fins que veieu es comencen a daurar.


Les deixeu refredar una miqueta damunt d'una reixa, i a punt per servir!


Fan molt de goig!

1 comentari:

  1. Me encantan este tipo de galletas con sabor a mantequilla, yo siempre utilizo la mantequilla que me recomendó nuestra amiga Montse de @Lacuinadelamussola, es buenísima.
    Un abrazo
    Blanca

    ResponElimina