dimecres, 1 d’abril del 2020

MINIHAMBURGUESES DE CIGRÓ

Aquest confinament ha permès que fes una cosa que tenia pendent fa mooolt temps: obrir un apartat de receptes salades al blog, més enllà de les de rebosteria salada que ja he anat penjant de sempre....I la recepta d'avui, hi passa a tenir un lloc destacat...no només per ser original sinó perquè va obrar un miracle a casa meva! Fins i tot els més escèptics amb aquest ingredient, van menjar cigrons sense rondinar, i alabant-ne el gust! Si les feu, a veure si obren el mateix efecte a ca vostra!


INGREDIENTS (per unes 15 minihamburgueses)
Per les minihamburgueses
500 grams de bons cigrons cuits (en el meu cas eco)
2 cebes grosses
2 cullerades generoses de pa torrat i una mica mes per formar les hamburgueses
coriandre, pebre negre, pebre vermell i all en pols a gust del consumidor

Per la salsa
1 cogombre petit picat
1 iogurt
el suc d'una llimona petita
sal i pebre negre al gust

PREPARACIÓ
Posem a sofregir, a foc lent i amb paciència, dues cebes ben grosses picades. Ho deixem al foc fins que estigui ben daurada.


Llavors ens posem amb els cigrons. Els escorrem i esbandim.



Amb l'ajuda d'una forquilla, els aixafem.


Llavors piquem el coriandre...i preparem les espècies (en realitat hi podeu posar les que més us agradin)!



Barregem la ceba, i les espècies amb el puré de cigrons.


I hi afegim el pa torrat.


Mirem que tots els ingredients s'integrin bé, i ja teniu la massa llesta. Per tal que totes les minihamburgueses quedessin de la mateixa mida, jo he fet servir una cullera de gelat per formar-les. Tant fàcil com fer una bola, i amb les mans i l'ajuda d'una mica de pa torrat, aixafar-la.


Les aneu disposat totes damunt una safata, folrada de paper de forn, també empolsinat amb pa torrat.





Un cop totes llestes, les tapeu amb paper film i les deixeu reposar una estona a la nevera.


Just abans de servir, les fregiu en oli d'oliva, les escorreu bé damunt un paper de cuina absorbent i les serviu acompanyades de la salsa que a continuació us explico.



Barregeu bé el iogurt, el pebre, la sal, el cogombre picat i el suc de llimona (jo he posat tot el suc d'una llimona petita).


Molt i molt fàcil, bona i refrescant!


I amb tot plegat tindreu aquest plat, nutritiu i molt gustós!


Que vagi de gust!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada