Fa uns quants dies vaig provar de fer cupcakes de préssec, i em van quedar fatal!!! Com que la recepta era de creació pròpia, vaig pensar que hauria de fer-ne moltes vegades, per retocar les quantitats, però per una vegada, i sense que serveixi de precedent, a la segona ha anat la vençuda, i ara ja us els puc ensenyar perquè m'han quedat força bé. La veritat és que he comptat amb la inestimable ajuda dels meus fiols, la Carla i en David, que han vingut a casa a aprendre a fer cupcakes i han resultat ser uns aprenents de rebosteria d'allò més eficients.
INGREDIENTS
Pels cupcakes (per unes 24 unitats)
200 grams de sucre
120 ml d'oli d'oliva
2 ous grossos
315 grams de farina de blat
1 sobre de llevat Royal
240 ml de llet
tres mitjos préssecs en almíbar ben escorreguts i triturats
325 grams de sucre llustre
2 cullerades de llet
2 cullerades (generoses) de melmelada de préssec
colorant taronja
flors de sucre i llaminadures ensucrades per decorar
Preparació
120 ml d'oli d'oliva
2 ous grossos
315 grams de farina de blat
1 sobre de llevat Royal
240 ml de llet
tres mitjos préssecs en almíbar ben escorreguts i triturats
Pel frosting (buttercream o crema de mantega de préssec)
250 grams de mantega325 grams de sucre llustre
2 cullerades de llet
2 cullerades (generoses) de melmelada de préssec
colorant taronja
flors de sucre i llaminadures ensucrades per decorar
Preparació
En un batedor elèctric, a velocitat baixa, es barreja el sucre i l'oli. Quan està ben integrat, s'hi afegeixen els ous un a un, i es barreja bé, llavors hi aboquem el puré de préssec i, finalment, la farina -prèviament barrejada amb el llevat i tamitzada- i la llet, ingredients aquests darrers que es va afegint, mica en mica, i de manera alternativa, fins a acabar-los.
Es reparteix la massa resultant en càpsul·les, que es posen al forn a coure, a 170 graus, durant uns 15 minuts.
Mentre es refreden, preparem la crema de mantega. Posem la mantega, el sucre i la llet i batem (amb el globus), primer a velocitat baixa -per evitar que el sucre glass s'escampi per tota la vostra cuina-, i després a velocitat forta durant uns 4 o 5 minuts. La mantega s'ha de tornar blanquinosa i cremosa. Per últim afegiu la melmelada i el colorant. Uns segons més de batre i ja la teniu preparada.
Poseu la crema de mantega en una mànega, amb la boca arrissada, i decoreu els cupcakes. Col.loqueu una flor o llaminadura ensucrada al capdamunt, per deixar-los encara més vistosos.
Són uns cupcakes molt suaus í, si us agrada el préssec, de ben segur que us en tornareu addictes!!!
Mentre es refreden, preparem la crema de mantega. Posem la mantega, el sucre i la llet i batem (amb el globus), primer a velocitat baixa -per evitar que el sucre glass s'escampi per tota la vostra cuina-, i després a velocitat forta durant uns 4 o 5 minuts. La mantega s'ha de tornar blanquinosa i cremosa. Per últim afegiu la melmelada i el colorant. Uns segons més de batre i ja la teniu preparada.
Poseu la crema de mantega en una mànega, amb la boca arrissada, i decoreu els cupcakes. Col.loqueu una flor o llaminadura ensucrada al capdamunt, per deixar-los encara més vistosos.
Són uns cupcakes molt suaus í, si us agrada el préssec, de ben segur que us en tornareu addictes!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada