divendres, 27 de setembre del 2013

COQUETES DE FIGA I FORMATGE DE CABRA

Feia dies que pensava què podia preparar pel Memòries d'una cuinera d'aquest mes, que ens proposa preparar un dinar de carmanyola. Volia fer alguna cosa dolça, com és costum en mi, però a vegades, un àpat completament dolç es pot fer carregós, així que vaig decidir fer un mig i mig. La idea se'm va ocórrer menjant una tapa en un bar de Granada. Ens van servir una torradeta de pa amb una mica de formatge de cabra, sotmès a un cop de forn, i regat amb mel. Partint d'aquesta base, he fet aquestes coquetes de figues i formatge de cabra, amb una base de pasta de full ben torradeta i untada amb melmelada de figa, que he coronat amb el formatge i la mel de romaní, i he col·locat damunt un llit d'escarola. Crec que és una carmanyola senzilla però original, i que, acompanyada d'una peça de fruita, pot esdevenir un dinar o un sopar lleuger però consistent alhora!


INGREDIENTS (per a sis carmanyoles)
una placa de pasta de full
sis cullerades de melmelada de figues (si és casolana molt millor)
un "rulo" petit de formatge de cabra (així podreu posar-hi dues rodandes a cada planxa)
sis culleradetes de mel
escarola amanida al gust

Aquí teniu els principals ingredients d'aquesta recepta de carmanyola

PREPARACIÓ
Estireu la placa de pasta de full i la talleu en sis porcions iguals.


Feu un petit plec als costats i punxeu l'interior, per evitar que pugui en coure-les.



Enforneu, a 190 graus (opció rebosteria: dalt, baix i ventilador), durant uns 12-14 minuts, o fins que estiguin les planxes ben dauradetes. Si us puja la part interior durant la cocció, amb una forquilla, i a mitja cocció, podeu aixafar-la una miqueta.


Deixeu refredar i unteu la superfície amb melmelada de figa.



Després col·loqueu damunt de cada planxa dos rodanxes primetes de formatge de cabra.


Torneu a enfornar durant dos o tres minuts per tal que el forn es fongui una miqueta, no massa.


Desenforneu i deixeu refredar una estoneta.


Finalment, repartiu per damunt uns filets de mel.



Arribats a aquest punt, és l'hora de muntar la carmanyola.


Disposeu un llit d'escarola, que podeu amanir lleugerament al gust...


...col·loqueu la coqueta al damunt, i carmanyola llesta!


Oi que fa patxoca???


Que vagi de gust! Ah, per cert, com ja us he dit, amb aquesta recepta participo en el Memòries d'aquest mes!


26 comentaris:

  1. nena, quina cosa mes bona!! jo la pasta de full la faig servir per un plat amb peix que també esta molt bo, i es que la pasta de full está tant bona!!! petició publica... la pizza per quan? jajaja

    ResponElimina
  2. Quina carmanyola més bona. Només canviaria el formatge de cabra per un brie o camenbert, és que no m'agrada, però el plat final ideal. Quina sort que tindrem amb tantes receptes

    ResponElimina
  3. Hola Mònica!!

    Quina pintassa que fa això... mare meva! últimament, en plena temporada de figues, en menjo en moltes ocasions i combinades amb el formatge realment queden espectaculars! La teva recepta, amb la pasta de full, em sembla brutal! Es veu boníssim!!

    Petonets guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest any hi ha mooooltes figues, o sigui que donen per moltes receptes!

      Elimina
  4. Una deliciosa receta con un estupendo resultado.Besos guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per les teves sempre amables paraules! Una abraçada Doris!

      Elimina
  5. El contrast de sabors d'aquesta recepta ha de ser extraordinari!! me l'apunto per una carmanyola de luxe!

    ResponElimina
  6. oletu!!!
    carmañola??? això està de meravella per una trobada amb amics, i segur que el pots deixar preparat
    me l´apunto

    un petonet

    ResponElimina
  7. Senzilla senzilla.... jo les trobo la mar de sofisticades. Vaja una delicia!!!
    L'únic dubte que em queda és si amb el,pas del temps la asta de full no queda molt remullida.
    Petonets guapa :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres ens les vam menjar hores després i no ho estaven pas de remollides, i pel que fa el contacte amb l'escarola, es tracta d'escórrer-la bé, i amanir-la a última hora! Si la pasta de full està ben torradeta, queda tot plegat ben cruixent!!! Una abraçada ben grossa per tu i per l'Annie!

      Elimina
  8. Cada dia he de dinar fora de casa i és "un pal", però amb aquesta carmanyola m'hi apunto els caps de setmana i tot!!!
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Neus...es tracta de fer el dia a dia una mica divertit!

      Elimina
  9. Monica, quina pintassa temporada de figues i quina bona recepta

    ResponElimina
    Respostes
    1. I quina temporada! Hi ha figues boníssimes per donar i per vendre! Petons Lolines!

      Elimina
  10. De vici Mònica. Això ha d'estar de vici!!!! M'encanten els contrastos dolç i salat... melmelada de figues i formatge de cabra, uhhhhhhm! I mel!!!
    Definitivament, me l'apunto!
    Petons guapa!

    ResponElimina
  11. Ei, m'encanta la proposta que has fet pel Memòrias Mònica, jo que haig de portar sempre tupper, em va molt bé tenir noves idees, i si són bones, com aquesta, perfecte!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Menjar de tupper no ha de ser avorrit!!! Una abraçada Víctor!

      Elimina
  12. Aquesta combinació està molt bona i amb formatges forts també.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  13. Quines coquetes més bones, a més les figues amb el formatge de cabra combinen perfectament!!! Moltíssimes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina