En Marc, el meu marit, estudia francès a l'escola oficial d'idiomes de Girona, i ahir, per celebrar aquestes dates, van fer un petit piscolabis. Com que té molta paciència amb mi i les meves múltiples i inacabables activitats, li vaig voler preparar alguna cosa especial, així que vaig anar a buscar un tampó de galetes en francès, que havia vist feia uns dies, i vaig preparar-li unes galetes de mantega i avellanes d'allò més "chic". A veure què us semblen!!!
INGREDIENTS (per unes 20 galetes)
100 grams de sucre
200 grams de mantega a temperatura ambient
1 ou
350 grams de farina
1 cullerada generosa de praliné d'avellana
xocolata negra de cobertura
mitja culleradeta de mantega més
mitja culleradeta de mantega més
sprinkles
PREPARACIÓ
Primer de tot batem el sucre i la mantega (a temperatura ambient) amb el batedor elèctric (accessori pala) fins a obtenir una crema.
Afegim l'ou i batem una miqueta més, a poca velocitat.
Llavors incorporem una cullerada generosa de praliné d'avellanes.
I quan ja tenim tots els ingredients ben integrats, afegim la farina.
Us ha de quedar una massa similar a aquesta...
...que acabareu d'amassar a mà, damunt una superfície enfarinada.
Estirem la massa amb un corró fins obtenir una placa de 1 cm de gruix.
I aquí arriba l'estrella de la recepta: el meu tampó nou de "fait maison", el que traduït vindria a ser "fet a casa"!
Vaig fer diverses proves fins que em va sortir bé l'estampació. El secret és posar farina al tampó per evitar que la massa s'enganxi i pressionar uniformement.
Un cop feta l'estampació, busquem un tallador rodó una mica més gros que el tampó, i tallem la galeta.
Aneu col·locant les galetes damunt una plata, folrada de paper de forn.
Un cop plena enforneu, a 170 graus, amb opció rebosteria (dalt, baix i ventilador) durant uns 15-17 minuts.
Mireu quin goig fan cuites!
Així mateix ja les podeu servir i estan boníssimes, amb un lleuger gustet a avellana, però si voleu treballar una mica més continueu llegint....
Foneu la xocolata de cobertura, i hi afegiu mitja culleradeta de mantega. Remeneu fins que es fongui.
Amb aquesta xocolata, pinteu el revers de les galetes...
...i abans que la xocolata s'endureixi, empolsineu amb sprinkles petites i ben vistosos.
Aquí teniu les dues cares!
I col·locades en una panereta, també fan prou goig!
En Marc diu que van agradar molt a la seva classe!
Que vagi de gust!
Afegim l'ou i batem una miqueta més, a poca velocitat.
Llavors incorporem una cullerada generosa de praliné d'avellanes.
I quan ja tenim tots els ingredients ben integrats, afegim la farina.
Us ha de quedar una massa similar a aquesta...
...que acabareu d'amassar a mà, damunt una superfície enfarinada.
Estirem la massa amb un corró fins obtenir una placa de 1 cm de gruix.
I aquí arriba l'estrella de la recepta: el meu tampó nou de "fait maison", el que traduït vindria a ser "fet a casa"!
Vaig fer diverses proves fins que em va sortir bé l'estampació. El secret és posar farina al tampó per evitar que la massa s'enganxi i pressionar uniformement.
Un cop feta l'estampació, busquem un tallador rodó una mica més gros que el tampó, i tallem la galeta.
Aneu col·locant les galetes damunt una plata, folrada de paper de forn.
Un cop plena enforneu, a 170 graus, amb opció rebosteria (dalt, baix i ventilador) durant uns 15-17 minuts.
Mireu quin goig fan cuites!
Així mateix ja les podeu servir i estan boníssimes, amb un lleuger gustet a avellana, però si voleu treballar una mica més continueu llegint....
Foneu la xocolata de cobertura, i hi afegiu mitja culleradeta de mantega. Remeneu fins que es fongui.
Amb aquesta xocolata, pinteu el revers de les galetes...
...i abans que la xocolata s'endureixi, empolsineu amb sprinkles petites i ben vistosos.
Aquí teniu les dues cares!
I col·locades en una panereta, també fan prou goig!
En Marc diu que van agradar molt a la seva classe!
Que vagi de gust!
Quina sort que van tenir els companys de classe del Marc
ResponEliminaTambé li vaig preparar un minicupcakes molt bufons de llimona, però com que ho vaig fer "a tota màquina" no vaig tenir temps de fer el reportatge!!! Petons Rosa Maria!
EliminaM'encanten!!!!! ja tinc ganes d'estrenar els meus!!
ResponEliminaSón fantàstics! Sobretot recorda el tema de la farina, perquè si no la massa s'enganxa al tampó!!! Petons!
EliminaEts la reina de les galetes!! m'han encantat amb el tampó, i l'anterior entrada t'ha quedat deliciosa també! petons
ResponEliminaGràcies Roser...m'agrada molt fer galetes...i a casa menjar-se-les!!! Petons!
Eliminaem semblen una preciositat de galetes a més de molt bones
ResponEliminaEl gust d'avellana, combinat amb el pintat de xocolata, les fa força irresistibles! Petons Lolines!
Eliminapreciosas y exquisitas tus galletas, besos
ResponEliminaGràcies Naroa. Una abraçada i Bones Festes...encara que per vosaltres molt més caloroses que les nostres!
EliminaFantàstiques Mònica! I això del tampó és divertit, oi? I tens raó, la tècnica és tan simple com enfarinar el tampó :)
ResponEliminaMolts petons
Com mola el segell, i quines galetes més currades!
ResponEliminaPetons!
No m'estranya que agradessin tant als companys i companyes!!!! Quina bona pinta que tenen.......
ResponEliminaPetons, Mónica!
Olga
Que boniques i que bones que deuen ser! Molt originals
ResponEliminaBones festes!
Tan quedat genial aquestes galetes!!!
ResponEliminaA mes han d'estar molt bones,ara men menjaría un parell amb un café amb llet!!
Bones Festes!!
http://cuinanatura.blogspot.com.es/
Me pido media docenita!!
ResponEliminaBesines y Feliz Navidad
Hayyyy que chulos hija, que cosicas haces... me encanta. Felices fiestas reina
ResponEliminaI com els cuidem a aquests marits que tenim :-) Jo també li faig galetes per a l'EOI heheh T'han quedat maquíssimes.
ResponEliminaBon Nadal i millors àpats per a tots!
PTNTS
Dolça
Ets una artista, Mònica, aquestes galetes són moníssimes, amb les lletres per un costat i la xocolata per un altre. No en va sobrar cap! Aiss! Petons i molt bones festes!
ResponEliminaEt desitjo que passis, BONES FESTES
ResponElimina