dimecres, 17 de setembre del 2014

GALETES DE COINTREAU

Una tarda d'aquest estiu, corria jo per Blanes remenant armaris quan vaig trobar una ampolla de cointreau...Jo ja sabeu que no bec...però si que m'encanta emprar licors en l'elaboració de postres, així que vaig començar a barrinar una recepta per emprar la meva troballa...al final, em vaig decantar per una barreja de receptes que em permetien incorporar-lo...i en van sortir unes galetes, amb textura esponjosa, més que bones! A veure què us semblen!



INGREDIENTS (Per unes 20 galetes)
120 grams de mantega a temperatura ambien
140 grams de sucre
3 o 4 cullerades de suc de taronja
la pela ratllada d'una taronja
un rajolí de cointreau
2 o 3 cullerades de nata líquida
1 ou 
180 grams de farina
3 cullerades de cacau
1/2 culleradeta de llevat
1 pessic de sal
1 tassa de gotes de xocolata
una mica de sucre llustre barrejat amb cacau per decorar

PREPARACIÓ
En un bol posem la mantega a temperatura ambient.


Hi afegim el sucre i batem fins obtenir una massa cremosa. Jo ho vaig fer amb un batedor elèctric de mà.


Ratllem la pela d'una taronja. També exprimim la taronja ja repelada per obtenir-ne el suc.


Afegim a la barreja la pela de taronja ratllada i el suc de taronja i continuem batent.


Ara és l'hora del cointreau, i de batre una mica més.




Només queda afegir la nata i l'ou, i acabar de batre bé.


Us ha de quedar una massa amb aquesta textura.


Llavors només queda afegir la farina, el cacau, la sal i el llevat, prèviament tamisats, que incorporarem amb l'ajuda d'un batedor manual. No us passeu remenant, només el just perquè la farina s'integri.



Per últim, aboqueu les gotes de xocolata, i mireu que quedin ben repartides per la massa.



Amb l'ajuda d'una cullera de gelat, dividiu la massa en porcions, que donareu forma arrodonida i plana.




Col·loqueu en safata folrada amb paper de forn, i enforneu, a 180 graus, en opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 15-17 minuts, o fins que es vegin dauradetes. Llavors desenforneu i deixeu refredar damunt una reixa.


Per donar el toc final, empolsineu les galetes amb una barreja de sucre llustre i cacau.



I ja les teniu llestes per presentar!!!


Ja veureu quina cosa més deliciosa! El toc del cointreau barrejat amb el perfum de taronja i el gust del cacau, les fan irresistibles!


Que vagi de gust!

11 comentaris:

  1. Que buenas y con este licor el aroma tiene que entrar hasta mi cocina huuuuuuuuuuuuuuuuuuu.Bss

    ResponElimina
  2. Has fet un bon ús del cointreau, ja ho veig!! mmmm....semblen delicioses, aquestes galetes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. S'havia d'aprofitar...i si és per una finalitat rebostera...millor que millor! Petons!

      Elimina
  3. Que bones que han de quedar amb el toc del cointreau, ja miraré de pensar-hi la propera vegada que em posi a fer galetes! :)

    Un petonet guapa!

    ResponElimina
  4. Mònica, mira que les galetes m'agraden, però amb el punt de cointreau, em penso que m'agradaran més encara, jajaja!!!

    Petons!!

    ResponElimina
  5. Cointreau, taronja i xocolata..... això és èxit segur! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho pots ben dir Chus! Petonarros!!! Quin goig tornar-te a tenir per la "blogosfera" després del descans estiuenc!!!

      Elimina
  6. Que ricas tienen que estar con ese toque de cointreau, el chocolate y la naranja!!.

    Besines

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Merchi...els licors alegren força els dolços!! Petons!

      Elimina