dimarts, 9 de setembre del 2014

PANCAKES

Ja us he explicat que, com jo, ma germana és una fanàtica de la rebosteria...té un compte a instagram (@annatm1978) on penja totes les atractives i boníssimes postres que preparar...doncs bé...en una de les seves excursions a la capital per aconseguir nous productes amb el que inventar o reinventar a la cuina, fa visitar la Tienda Americana del carrer Balmes, i em va portar un paquet de preparat de farina per fer pancakes, i el xarop típicament americà amb el que ruixen aquesta mena de coquestes dolces que es mengen, oceà enllà, per esmorzar. Com que n'haviem menjat juntes en un viatge de joventut a Nova York, em van fer molta gràcia, i vam decidir que els prepararíem i menjaríem un dia a l'estiu que coincidíssim plegats al lloc d'estiueig per antonomàsia de la família Tarradellas: casa de la iaia Juanita a Blanes!!! L'ocasió es va presentar aquest diumenge...i el resultat obtingut: un homenatge als sentits de bon matí!!! A veure què us sembla!



INGREDIENTS (per uns 20 pancakes)
3 tasses de preparat de farina per pancakes (que porta farina, sucre, llevat, sal i bicarbonat)
3 ous
3 cullerades d'oli de girasol (i una mica més per untar les paelles)
2 tasses i quart de llet sencera
pancake syrup o xarop de xocolata o caramel o melmelada per acompanyar
cireres confitades per decorar

Aquesta és la farina i el xarop que vam emprar nosaltres!

PREPARACIÓ
En un bol disposem el preparat de farina.



Hi afegim la llet.


Comencem a barrejar...Jo, en aquest cas, i per obtenir una massa ben fina, ho vaig fer amb un batedor elèctric de mà.


A mig barrejar, hi afegim els ous i l'oli.


Acabem de batre fins obtenir una massa líquida (però densa), i ben homogènia.


Deixem reposar uns minuts (20 min. aprox.).



Llavors untem una paella petitona (de la mida que volem que surtin els pancakes) amb una mica d'oli, la posem al foc, i quan estigui calenta, hi aboquem un cullerot de la massa. Deixem que qualli, mirant que no s'enganxi.


Per tal que es cogui per l'altra costat (un cop ja ben agafada la forma i torradet per un costat), l'aboquem en una paella més grossa i l'acabem de coure i daurar.


Podem anar donant forma a diferents pancakes a la paelleta petita, i acabar-los de fer, per l'altre costat, conjuntament, en un paella més grossa, també untada lleugerament amb oli vegetal.



Un cop fetes per ambdós costats, les aneu col·locant, una sobre l'altra, en el plat on les servireu.


Just abans de presentar-les (es bo fer-ho quan encara estiguin calentes), ruixar-les amb xarop del que us ensenyo o de xocolata, o caramel, o melmelada...amb qualsevol condiment estan deliciosos!



Jo vaig acabar d'engalanar les postres de diumenge amb unes cireres confitades!!!



La veritat és que, amb la quantitat que us proposo, surten una safata de pancakes a la que no us podreu resistir!


Que vagi de gust!

14 comentaris:

  1. Vaya desayuno!!! Con el sirope de caramelo tiene que estar riquísimo.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els pancakes, amb xarop, melmelada o xocolata són deliciosos! Un gran esmorzar! Una abraçada Montse!

      Elimina
  2. Quin esmorzar tant bo i dolç! I en un lloc tant familiar, en bona companyia i per recordar el viatge que vau fer... m'encanta!! I que bons aquests pancakes!

    Un petonet guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa ens costa poc reunir-nos al voltant d'una taula, amb bona teca!!! Petons!

      Elimina
  3. Tengo muchas ganas de hacerlos y viendo estos ganas dan de ponerse en faena. Te han quedado geniales, reina.

    Besiness

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs que et demanaran producció en cadena! Petons Merchi!

      Elimina
  4. Mis hijas mueren por desayunar pancakes ;) estos tan hermosos, dorados y gorditos son espectaculares Monica!!!!
    Como vean tus fotos seguro que me piden ;) así que habrá que copiarte amiga!!!! :)
    miles de besos y feliz semana!!!! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Juana...això dels esmorzars internacionals és una gran idea! Petons!

      Elimina
  5. Quina alegria de bon matí!!!!
    Ja he començat a seguir a la teva germana per instragram!!! Quines fotos que té!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una artista Olga...ja li dic jo sempre que ha de deixar la seva avorrida feina d'oficina, i dedicar-se de ple al món del disseny, la imatge i la rebosteria! Petons!

      Elimina
  6. Que bons.. estic segura que a casa tambe ens agradaran molt, perquè ho penso provar ben aviat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja em diràs doncs si se'n tornen addictes com a casa! Petons!

      Elimina
  7. ummmmmmm, fa segles que no en menjo!!!! segur que estant boníssims. petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs és un pecat...perquè una vegada els has tastat ja no te'ls pots treure del paladar!!! Petons!

      Elimina