El plum cake és un pastís d'origen anglès que, en els seus origen era de pruna (d'aquí això de "plum"...que és pruna en anglès), però que, amb el temps, ha incorporant multitud de farcits. El tret característic que no ha perdut és la seva forma rectangular...Jo en tinc diversos de motlles de plum cake, grans i petits, de llauna i de silicona, però l'altre dia no em vaig poder estar de comprar-ne un de nou, una mica més ample del normal. Vaig pensar que aniria molt bé per fer pa, però, sense poder-me esperar, vaig decidir estrenar-lo fent un dolç, i més concretament, un plum cake dels clàssics, de nous i xocolata: un berenar o esmorzar de primera!
INGREDIENTS
100 grams d'oli de girasol
150 grams de sucre
3 ous
1 culleradeta de vainilla
175 grams de farina de blat
80 grams de farina d'ametlla
1 culleradeta de llevat químic tipus Royal
una tassa de gotes de xocolata
una tassa de nous trinxades
Aquest és el motlle nou!!! Ja tinc un munt d'idees per fer-lo servir!!! |
PREPARACIÓ
En un bol, posem l'oli i el sucre i batem.Afegim els ous, un a un, sense deixar de batre.
Afegim la vainilla i tornem a batre per incorporar-la.
Llavors barregem la farina de blat, la farina d'ametlla i el llevat químic, i ho incorporem a la barreja, poc a poc, tot batent.
Quan tenim una massa ben homogènia, hi afegim les gotes de xocolata i les nous trinxades.
Per últim aboquem la massa en el motlle, prèviament ruixat amb spray antiadherent o untat amb mantega...
...i enfornem a 180 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant un 45 minuts. Quan estigui daurat, i en punxar-lo, el punxó surti net, ja el teniu llest!
Només queda deixar-lo refredar del tot damunt una reixa....
....i a menjar-ne un tall o dos o els que us càpiguen a la panxa!
Que vagi de gust!
Terriblemente delicioso. Y una entrada muy aclarativa y muy bien elaborada. Gracias. un abrazo.
ResponElimina¡Uhmmmm! Prepara café, que voy a probarlo!!!! Petons.
ResponElimina¡Uhmmmm! Prepara café, que voy a probarlo!!!! Petons.
ResponEliminaM'encanta el format plum cake! en això no ens fiquem d'acord perquè el Joan prefereix la corona... però estic segura que sigui com sigui amb aquests ingredients ha de quedar boníssim!!
ResponEliminaAlguna recomanació per Escòcia?? Un petó!!
quina pinta mes bona
ResponEliminaQuina pinta més bona! No se perquè però trobo que el format plum cake llueix molt més que el motlle rodó! Qüestió de gustos! Una abraçada
ResponEliminaEsplèndic coc per esmorzar, berenar, a mig matí, amb el cafè...quan vulguis!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Ohhh que bo!! M'en menjaria un bon tros per berenar! L'apunto ;)
ResponEliminaPtonts
Anna
Me encanta la textura de estos bizcochos..es densa y compacta...perfecta para acompañar un té calentito!!! el tuyo con nueces y choco es puro pecado ;) malvada!!!
ResponEliminaMiles de besitos y feliz fin de semana!!!!!!!
Un plum cake boníssim Mònica!! La xocolata i les nous fan una combinació d'aquelles que sempre funciona! Molt bona opció!! I, escolta, tot bé?? És que si estàs 2 dies sense publicar ja em preocupo... i ho dic de debò.
ResponEliminaUna abraçada i petons!
A mi també m'agrada el plum cake en motlle rectangular!!! Aquest teu....ha de ser "tremendo"!!!!!
ResponEliminaPetonets,
Olga