Després d'unes vacances per anar a practicar un xic l'esport preferit de tota la meva família -l'esquí-, a un dels indrets més màgics de Catalunya -la Vall de Núria-, tornem a la feina, i a la meva dèria rebostera...Penseu que vinc amb les piles carregades i això, si tinc davant un forn, farina, ous, sucre i mantega, pot ser una "locura" com dèia la meva àvia...En fi, que per començar, aquest matí, abans de les 6:00, ja estava enfornant aquestes galetes, perquè una de les peques les regalés a una amiga...De galetes de civada ja en tinc algunes de publicades (galetes de civada amb xocolata i panses, galetes de civada i mel i galetes de nabiu amb glacejat de taronja), i totes són molt i molt bones, i gens pesants...però aquestes, a més, es fan en un moment, i són una versió molt més lleugera de les típiques cookies americanes! A veure què us semblen!
INGREDIENTS (per unes 20-25 galetes, depèn de la mida)
100 gram de flocs de civada
50 grams de farina de blat
50 gram de sucre blanc
1/2 culleradeta de llevat químic tipus Royal
un pessiguet de sal
1 culleradeta de pasta de vainilla Bourbon
1 ou
3 cullerades de coco ratllat
100 grams de gotes de xocolata
Aquests són el flocs de civada que he fet servir...m'encanta la seva nomenclatura castellana de "avena en hojuelas".... |
PREPARACIÓ
En el bol de la KA col.loquem els flocs de civada, la farina, el sucre, la sal i el llevat.
Afegim la pasta de vainilla bourbon...
l'ou...
i la mantega fosa i el coco ratllat.
Barregem bé amb l'accessori pala, i quan tinguem una massa homogènia (encara que força enganxosa), i afegim les gotes de xocolata.
Remenem una mica mé fins que quedin ben repartides.
Llavors dividim la massa en petites porcions, en fem boletes i després les aplanem una mica. Anem col.locant en una safata folrada de paper d'enfornar.
Enfornem a 180 grau, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 12-14 minuts, o fins que estiguin ben dauradetes...
Ja veureu qué cruixents i delicioses!!!!
I ben embossades, i amb un llaç ben bonic, són un dolç i irresistible present!
Que vagi de gust!
Ohhhh aquestes galetes sí que m'agraden!! A vegades aquestes galetes de cereals queden molt seques però aquestes es veuen ben bones. Les haurem de fer un dia d'aquests :)
ResponEliminaUna abraçada i espero que les vacances fossin ben aprofitades!
Que ricas amiga como te quedaron, en casa nos gustan mucho a la merienda y si te descuidas también a la cena jajaja.Bsss guapa
ResponEliminaGracies un cop més!!!! Tenen una pinta genial!!!!!!
ResponEliminaXiqueta.....ets una màquina de rebosteria!!! Enfornar a les 6 del matí.....mareeeeee!!!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Quan et llegeixo em dono compte de que estic perdent una mica del català... el que té no practicar-lo més que durant les vacances.
ResponEliminaM'encanten aquestes galetes tenen una pinta molt bona.
petons
Doncs són un detall per regalar fantàstic! I a sobre, més sanes que les que porten només farina de blat i prou, oi?
ResponEliminaMarta
Quina és la mesura de mantega? Gràcies
ResponElimina