L'altre dia em vaig comprar el nou llibre de la Bea Roque, de El rincón de Bea, que, trobo que molt encertadament, es diu "Delicias para compartir". Una passada!!! Si en el primer llibre els reis són el angel food cakes, en aquest segon volum el gran descobriment són els pound cakes!!! Uns pastissos amb història i una deliciosa textura, densa i humida. Així que el primer que vaig preparar (i que us asseguro no serà l'últim), és el que us ensenyo avui: un pound cake de xocolata i coco. L'única variació del ingredients de la recepta original és que no hi he posat pasta de vainilla (perquè al ingredients de la recepta hi consta, però en la preparació no consta quan se li afegeix)...Però tot i el canvi-despiste, va quedar per morir-se (i tornar a ressuscitar per acabar-se'l!!!). En fi, que si el proveu caureu rendits a les seves molles!!!
INGREDIENTS (Per un motlle tipus plum cake de 22 cm de llarg aprox.)
200 grams de mantega
250 de sucre moreno clar
2 ous
200 grams de farina de blat
1/2 culleradeta de bicarbonat
50 grams de cacau en pols
125 ml d'aigua bullent
100 ml de llet de coco
175 grams de gotes de xocolata
Aquest és el llibre en qüestió... |
I aquesta la primera recepta escollida... |
PREPARACIÓ
En el bol de la KA, batem la mantega i el sucre, fins obtenir una barreja totalment homogènia i suau.
Afegim els ous, un a un, un pèl batuts.
Tot seguit, afegim el cacau, que abans de començar haurem barrejat amb l'aigua bullent, i remenat fins que quedi ben dissolt.
Després d'afegir el cacau ens ha de quedar una barreja de color intens i brillant.
Després afegim una primera tongada de farina, que prèviament haurem tamisat juntament amb el bicarbonat.
I una tongada de llet de coco (en aquest cas ecològica)...
I continuarem així fins a acabar els ingredients.
Només queda incorporar les gotes de xocolata, d'una xocolata ben negra i ben bona!!!
I barrejar el just, amb una espàtula, perquè quedin repartides.
Llavors dipositeu la massa en el motlle prèviament untat de mantega o ruixat d'spray antiadherent, i aplaneu una mica la superfície.
Per acabar, enforneu, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), entre 50 i 60 minuts. Sabreu que està cuit quan, en punxar-lo, l'estri surti net. Un cop cuit, desenforneu i deixeu refredar, primer una estona dins el motlle, i després totalment sobre una reixa....
I a menjar, perquè us asseguro que, en tastar-lo, serà un no parar!!!
Que vagi de gust!
Que rica amiga con estos ingredientes es todo una tentación.Besos y buenas noches.Doris
ResponEliminaM'encanten els pound cakes i les receptes de la Bea son èxite segur, o sigui que ha d'estar boníssim.
ResponEliminaPetons
Jo encara no he paït el primer llibre de la Bea però.....ja tinc ganes de comprar-ne el segon!!
ResponEliminaAquest cake......diu, "menja'm"!!!!!
Petonets,
Olga
Aquests llibres de cuina sembla que són la perdició de molts bloggers, oi?? jo m'estic tirant als de cuina saludable... pel bé del meu "flotador", però no renunciaria pas a un tallet d'aquest pound cake, es veu deliciós!! un petó i feliç cap de setmana!
ResponEliminaQue gustós deu ser... i amb coco... boníssim!
ResponEliminaBon cap de setmana!
Marta
Segur que esta bonissim!!! Encara no he fet cap recepta perque avui he fet una coca de galetes principe deliciosa!!!!
ResponEliminaXocola i coco...mmmmmmmm. Sempre fas unes receptes que m'encanten com t'ho fas Mònica? Apa ho torno a guardar a la carpeta de receptes per provar, que aviat rebentara!!
ResponEliminaPtons
Anna