El final de curs, per la meva família, sempre és una època que, com a mínim, podríem definir com a convulsa...la feina, el Memorial que cada any celebrem en record del meu jefe, la preparació de la Festa Major del meu barri, mil compromisos de les peques i uns quants esdeveniments socials més, entre els que hi ha enguany hi ha les eleccions municipals, fan que vagi amunt i avall, sense massa temps per res més que menjar i dormir!!! Però a més, aquesta setmana, si ha sumat una circumstància que està trasbalsant la nostra quotidianitat: la revolta dels electrodomèstics domèstics...El microones ha decidit començar a socarrimar els aliments que hi introduïm al seu interior, i la secadora, la nostra estimada amiga, la que fa possible que cada matí ens vestim amb roba neta (que no sempre lliure d'arrugues), ens ha dit adéu, no sense abans destrossar alguna de les poques peces de roba que m'havia agenciat aquesta primavera!!! Amb el que em costa a mi entrar a una botiga a firar-me...quan de roba es tracta!!!! Resulta que, després de tres o quatre anys de resistir estoicament les embranzides de tres o quatre programes diaris, ha decidit deixar de lluitar...i no veieu com n'estic d'emprenyada...Per això, ahir, abans de posar-me a buscar-ne una de nova per internet, perquè espero així arribi amb més celeritat a suplir a la seva predecessora, vaig decidir fer parada i fonda i preparar una coca per sopar, amb farina de multicereals, i farcit italià (que ja sabeu que a mi la cuina italiana em fa perdre l'oremus), per oblidar vicissituds i encarar el cap de setmana amb més ànims, empenta i alegria!!! Si a vosaltres també us saboteja rentadora, o el calentador us fa la punyeta, no dubteu en preparar-la...és mà de Sant!!! A veure què us sembla!!!
INGREDIENTS (per dues coques)
750 gram de farina multicereals
1 culleradeta de sal
un bon raig d'oli d'oliva
400 ml d'aigua tèbia
2 sobres de llevat de flequer
2 mozzarelles de búfala
1 pot de tomàquets confitats en oli
1 pot de melmelada de pebrot
sal, pebre i orenga
2 mozzarelles de búfala
1 pot de tomàquets confitats en oli
1 pot de melmelada de pebrot
sal, pebre i orenga
PREPARACIÓ
Hi afegim la sal, i el llevat de flequer prèviament desfet a l'aigua tèbia.
Hi incorporem el raig d'oli d'oliva...
Aboquem la massa damunt el marbre, lleugerament enfarinat, i amassem una mica amb les mans per treure l'aire a la massa.
La dividim en dos porcions i estirem cada una d'elles amb l'ajuda del corró fins obtenir una coca de la mida desitjada. El gruix aproximat ha de ser de 0,8 cm.
Un cop feta, la posem damunt una safata de forn, folrada de paper.
Les tapem amb paper film, i les deixem reposar una horeta més...ja veureu com també augmenta de volum.
Just abans de col.locar el farcit, hi feu un seguit de marques, amb els dits, pressionant la massa.
Ha arribat l'hora d'engalanar aquesta coca, fusió de la pizza i la nostra coca de recapte.
Primer de tot, untem generosament la coca amb melmelada de pebrot.
Hi repartiu la mozzarella tallada primeta...
...i en acabat els tomàquets confitats...
Condimenteu amb sal, pebre i orenga...
...i enforneu, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 16-18 minuts.
Veure que està quan els ingredients del farcits estiguin ben cuits, i la massa ben cruixent!
Servida en porcions individual, és, a més de gustós, un plat ben originals!
Amb un farcit saborós per sobre, i un cor hipermegatendre, amb el toc cruixent dels cereals....
Está tan bona...que segur que és una mica pecat!!! Que vagi de gust!!!
Posem en un bol la farina de multicereals, que porta un munt de llavors, en aquest cas, de la marca francesa Francine.
Hi afegim la sal, i el llevat de flequer prèviament desfet a l'aigua tèbia.
Hi incorporem el raig d'oli d'oliva...
...i amassem durant uns 8 o 10 minuts, a velocitat mitjana...Recordeu que per aquest tipus de massa heu d'equipar la KA amb l'accessori ganxo.
Un cop obtinguda una massa ben elàstica i que no enganxi, la tapeu i la deixeu reposar un parell d'hores, o fins que, com a mínim, dupliqui el seu volum.
Aboquem la massa damunt el marbre, lleugerament enfarinat, i amassem una mica amb les mans per treure l'aire a la massa.
La dividim en dos porcions i estirem cada una d'elles amb l'ajuda del corró fins obtenir una coca de la mida desitjada. El gruix aproximat ha de ser de 0,8 cm.
Un cop feta, la posem damunt una safata de forn, folrada de paper.
Les tapem amb paper film, i les deixem reposar una horeta més...ja veureu com també augmenta de volum.
Just abans de col.locar el farcit, hi feu un seguit de marques, amb els dits, pressionant la massa.
Ha arribat l'hora d'engalanar aquesta coca, fusió de la pizza i la nostra coca de recapte.
Mireu quin bé de Déu de productes per acompanyar la massa de pa multicereals!!! |
Primer de tot, untem generosament la coca amb melmelada de pebrot.
Hi repartiu la mozzarella tallada primeta...
...i en acabat els tomàquets confitats...
Condimenteu amb sal, pebre i orenga...
...i enforneu, a 170 graus, opció rebosteria (dalt, baix i ventilador), durant uns 16-18 minuts.
Veure que està quan els ingredients del farcits estiguin ben cuits, i la massa ben cruixent!
Servida en porcions individual, és, a més de gustós, un plat ben originals!
Amb un farcit saborós per sobre, i un cor hipermegatendre, amb el toc cruixent dels cereals....
Está tan bona...que segur que és una mica pecat!!! Que vagi de gust!!!
La coca una verdadera delicia, yo no se de donde sacas las horas para tanta actividad.
ResponEliminaUn abrazo
Blanca de JUEGO DE SABORES
Meravellosa! Amb moltes ganes de fer-la!!!!
ResponEliminaAmb aquesta coca ja pot fer figa el que sigui!!
ResponEliminaPetons
Anna
http://amossegadetes.blogspot.com.es