Avui us presento la recepta dels carnellets, una proposta dels carnissers catalans, consistents en una boleta rodona de carn, ja sigui dolça o salada, i arrebossada de festucs, ametlles, coco, xocolata, pipes, sèsam, pans de colors…etc. Normalment els venen per la castanyada i Tot Sants, i val a dir que són molt i molt bons. A Girona, com no podia ser d'altra manera, els carnellets estrella proposats pel Gremi de Carnissers i Xarcuters de les Comarques Gironines són els de botifarra dolça, i us puc assegurar que són deliciosos i molt originals! Serveixen com a entrants o com a postres, i es difícil que els comensals només se'n mengin un!!!
INGREDIENTS (per uns 20 carnellets)
250 grams de carn de botifarra dolça
40 grams de panses
25 grams de pinyons
granets d'ametlla per arrebossar
Aquest és l'ingredient estrella: les botifarres dolces gironines! |
PREPARACIÓ
En un bol disposem la carn de botifarra dolça, els pinyons i les panses, i barregem bé.
Preparem el granet d'ametlla.
Agafem petites porcions de la pasta obtinguda, les arrodonim, i les arrebossem amb el granet d'ametlla.
Disposem totes les boletes ja arrebossades damunt una safata, folrada de paper de forn.
Enfornem, a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a dalt, a baix i ventilador) durant uns 15 minuts.
Deixeu refredar una miqueta i poseu dins paperets de colors. I ja podeu servir!!! Tebis són bons, però freds també!
Que vagi de gust!
Que originals.
ResponEliminaSegur q estan boniiiiissims.
Molt bona ideia de panellet salat i a més ha d'estar molt bons.
ResponEliminaUna cosa, quan dius botifarra dolça és que és amb fruita la botifarra?
No, la botifarra dolça és un producte tìpic de Girona, i es tractaa d'una botifarra fresca elaborada amb sucre. Si midres la pàgina del gremi de carnissers hi trobaràs tota la info!
EliminaQue ric, aquesta recepta no deixa ningú indiferent, un beset
ResponElimina