dimecres, 2 de novembre del 2016

MAGDALENES DE CASTANYA i ESPELTA...UNA SANÍSSIMA I DELICIOSA RECEPTA DE TEMPORADA!

La idea l'he tret del bloc A mossegades, i em va semblar genial per aquesta època, en la que, les castanyes, són les protagonistes!!! El resultat un esmorzar o berenar sa, esponjós i deliciós!


INGREDIENTS
3 ous
200 grams de sucre morè
175 grams d'oli de girasol
50 grams de llet de coco
200 grams de farina de castanya
100 grams de farina d'espelta
1/2 culleradeta de llevat químic tipus Royal
perles de sucre per decorar

Aquesta és la protagonista de la recepta, la farina de castanya,
que vam comprar a la Fira de la Castanya de Maçanet de Cabrenys

PREPARACIÓ
Batem molt bé els ous i el sucre fins que la barreja dobli el seu volum.



Hi afegim l'oli, molt a poc a poc, sense deixar de batre.


En aquest moment, ja a mà, afegim la farina de castanyes, prèviament barrejada amb la d'espelta i el llevat, i tamisada, a tongades: ara una mica de barreja de farines, ara una mica de llet de coco.




Al final us ha de quedar una barreja més o menys així. L'haureu de tapar i deixar reposar a la nevera mínim una hora.


Veureu que, en treure-la de la nevera, la massa bombolleja.


Llavors prepareu els paperets per fer les magdalenes, dins la safata. Jo, com que les vaig fer per Tot Sants, vaig triar aquests de temàtica Halloween!


I ompliu cada paperet fins a les 3/4 parts aproximadament.



Per acabar, repartiu per sobre unes quantes perles de sucre.



Enforneu, a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a dalt, a baix i ventilador), durant uns 18 minuts o fins que estiguin dauradetes i, en tocar-les, la massa no quedi enfonsada. Llavors desenforneu i deixeu acabar de refredar damunt una reixa.



Ja veureu que bones i esponjoses! Que vagi de gust!

5 comentaris:

  1. Mònica....no he tastat mai la farina de castanya! M'he de posar les piles!
    Envia'm una magdalena!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Una rica recepta i bon suggeriment per utilitzar productes de temporada, un beset

    ResponElimina
  3. Mmmm, m'encanten les castanyes...i aquesta combinació amb xocolata fa mot bona fila! Jo tinc utilitzar la farina de castanyes encara...
    Clara

    ResponElimina
  4. Me han encantado estas magdalenas por que son de temporada y por que no las he probado nunca pero solo de imaginarme como sabrán ya tengo que organizarme para elaborarlas, gracias por la idea , un saludo chao chao

    ResponElimina