Si aquesta tarda de pluja, vent i fred, us dóna per obrir el forn, no deixeu de coure-hi aquests mini cakes d'avellana de Brunyola i mandarina; uns dolços que deixaran a tothom encantat!
INGREDIENTS (per uns 24 pastissets, encara que dependrà de la mida)
3 cullerades de pell de mandarina ratllada
1/2 gotet de suc de mandarina
2 cullerades de llavors de rosella
12 clares d'ou
1/2 culleradeta de cremor tàrtar
370 grams de mantega fosa
250 grams d'avellana de Brunyola torrada i triturada
400 grams de sucre llustre
150 grams de farina de blat
sucre llustre per decorar
PREPARACIÓ
Comencem posant a macerar, durant una estona, la pela ratllada de mandarina i les llavors de rosella en el suc de mandarina.
Després triturem tan finament com poguem les avellanes. Si són de Brunyola, com aquestes, comprades a la parada Sabors del Mercat del Lleó, molt millor, perquè teniu assegurat que són espectaculars!
Barregeu l'avellana mòlta, amb la farina i el sucre.
Llavors, bateu a punt de neu les clares. Prèviament, hi barregeu el cremor tàrtar.
En acabat, i molt a poc a poc, afegiu la mantega, fosa però atemperada, a les clares, sempre ajudant-vos amb una espàtula que moureu de baix a dalt.
També hi aneu incorporant la barreja de farina, avellana mòlta i sucre, continuant amb els mateixos moviments amb l'espàtula.
I per acabar, el suc de mandarina amb la pela ratllada i les llavors.
Us ha de quedar una massa molt lleugera i esponjosa, més o menys així.
Ja només queda omplir els motlles escollits, prèviament ruixats amb esprai antiadherent, i enfornar a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 18 minuts. o fins que, en punxar-los, l'estri surti net.
Per evitar que us baixin, no els traieu de cop del forn. La primera refredada que sigui a dins, amb la porta oberta. Un cop ben freds, enfarineu amb sucre llustre....
I a menjar!!! Oi que fins i tot poden arribar a ser un regal xulo!!! I sobretot moooolt dolcet!
Ui, quina cosa més bona! I queda molt ben presentat com a regalet. D'on et treus tantes idees? Petonàs.
ResponEliminaMmmmmm....que bons! La combinació avellana-mandarina m'agrada molt! T'han quedat molt bonics, Mònica!
ResponEliminaPetonets,
Olga