dimarts, 31 de gener del 2017

MOUSSE DE IOGURT GREC DE LA MEY HOFMANN!

Fa poc ens deixava una gran chef, fantàstica rebostera i esplèndida mestre! La meva il.lusió és i serà assistir a un curs de pastisseria a la seva escola...En fi...ja no podrà ser amb ella, però segur que el seu llegat perdura, i un dia o altre podré assistir a la seva acadèmia i gaudir de tot el que va aprendre i ensenyar! En fi...que aquesta recepta és un petit homenatge a una gran cuinera, valenta i lluitadora, que es va guanyar un lloc d'honor en un món, com tants altres, malauradament encara dominat pel gènere masculí. És una recepta senzilla, amb ingredients fàcils de tenir a mà, però que, si la feu, comprovareu que dóna una esplèndid resultat! A veure què us sembla!


INGREDIENTS (per vuit racions de mousse)
una 12 de galetes de civada
2 rovells d'ou
80 grams de sucre
125 grams de llet
2-3 fulles de gelatina (mireu mesures del fabricant)
250 grams de iogurt grec
250 grams de nata muntada
encenalls o pepites de xoco per decorar

PREPARACIÓ
Trinxem les galetes de civada, i les repartim pel cul del recipients on vulguem servir aquestes postres.





Posem al foc la llet amb la meitat del sucre.


Paral.lelament batem els rovells d'ous amb la resta de sucre, fins que la barreja blanquegi.


Quan la llet estigui calenta (no cal que bulli), l'aboquem damunt els rovells, remenem, i tornem a posar la barreja al foc.



Remenem fins que comenci a espesseir. Sobretot no ha d'arribar a bullir.


Un dels secrets que la Mey desvetllava, per saber si la crema estava al punt, era esperar a que les bombolletes que s'aprecien a la fot anterior, haguessin desaparegut quasi completament.


Llavors hi afegim les fulles de gelatina que prèviament haurem hidratat durant 5 o 10 minuts.



Remenem fins que la gelatina es desfaci, colem la crema i deixem que es refredi una mica.


Mentrestant muntem la nata. No ha d'estar muntada del tot, però si una mica consistent.


Només queda incorporar primer el iogurt grec, i després la nata, poc a poc, amb moviments suaus i embolcallants, a la crema.



Us ha de quedar més o menys així.


Un cop a punt, repartir per sobre les galetes trinxades. Deixem reposar a la nevera un parell o tres d'hores abans de servir.


I just a l'hora de portar a taula, empolsineu amb encenalls o pepites de xocolata ben negra!


Tindreu unes postres senzilles però elegants, i molt suaus i gustoses, que segur agradan moltíssim!!!


Que vagi de gust!

2 comentaris:

  1. Per a mi una dona entranyable. Vaig fer dos cursos amb ella, parlo de fa mooolts anys, quan ancara per las personas no profesionals, els feia ella i vaig apendre moltíssim. Tenia una paciencia de sant.

    Aqueste recepte la buscaba, me has fet un gran favor, pues totes las que trobaba eran fetes amb sifón i com que no.... Jo la volia aixis. La provaré ja.
    Mil petons

    ResponElimina
  2. Una receta deliciosa y entrañable, que seguro ella estará muy orgullosa de ver el homenaje que le has hecho... Me guardo la receta. Besos

    ResponElimina